Educație

Ca dupa Sarbatori Atmosfera lejera prin scolile vrincene

Camelia Stănilă
26 apr 2006 847 vizualizări
Ieri au chiulit si elevii si profesorii u cele mai multe clase goale au fost pe la liceele din Focsani

Dupa zilele libere de sarbatori, elevii si profesorii vrinceni si-au intrat mai greu in ritm. Prin scoli a fost o atmosfera lejera, mai ales ca in unele cazuri elevii si-au mai prelungit vacanta cu o zi. Si unii dascali nu au dat ieri pe la scoala, desi numarul lor a fost mult mai redus. Daca in scolile generale elevii au fost mai constiinciosi, la liceu situatia a fost cu totul alta. "Daca au fost cam 60-70% la scoala, insa cei din a XII-a au venit. Noi, profesorii, am fost insa cu totii la datorie. A fost o zi mai amortita, cred ca trebuia sa mai fie o zi libera. Ma gindesc ca era mult mai bine daca le dadea vacanta de joi sau de simbata si pina lunea viitoare, cind este 1 mai", ne-a declarat Florin Iamandei, directorul Grupului Scolar Agricol Focsani. Si la Colegiul National "Al. I.Cuza", elevii din clasele terminale au cam chiulit ieri, insa profesorii au fost destul de indulgenti si nu le-au pus absente chiar la toate orele. Dupa cum ne-au spus elevii, doar un sfert din liceenii din clasele terminale au putut fi vazuti ieri la scoala. Tinerii si-au transmis prin sms indemnurile de a-si prelungi vacanta si in a treia zi de Paste. "Nu prea au venit cei mari, cred ca trebuia sa mai aiba o zi de vacanta. A fost Pastele, au fost si olimpiadele si elevii nici nu prea au avut vacanta. Sper ca de 1 mai sa nu faca la fel", a afirmat si directorul Marius Poll. Si alti manageri au fost de parere ca aceasta vacanta nu a cazut foarte bine si ca elevii si cadrele didactice ar fi apreciat inca o zi de vacanta, dupa sarbatori, cum de altfel s-a intimplat in unele judete, datorita unor negocieri purtate de sindicate, dupa cum ne-a spus si Carmen Atarcicov, directorul Colegiului National Unirea. La Colegiul Economic, pe de alta parte, toti dascalii si elevii au fost prezenti la ore. "Elevii au inteles ca e si in interesul lor sa vina la scoala. La noi a fost o atmosfera extrem de serioasa, toti profesorii si elevii au fost prezenti. A fost destula vacanta pina acum", a spus directorul colegiului, Radu Stefan, care este cunoscut si ca un dascal autoritar. Daca majoritatea managerilor cu care am vorbit au recunoscut ca ieri a fost o zi mai lejera si ca unii elevi nu au dat pe la scoala, Ioan Vaida, directorul Liceului de Muzica si Arte Plastice, a spus doar "Au fost destui elevi la scoala", tinind insa sa ne precizeze ca nu are datoria sa dea raportul presei in privinta unor astfel de aspecte legate de activitatea din scoala. Atitudine care ne poate duce insa cu gindul la faptul ca in liceul pe care-l conduce lucrurile nu sint tocmai in regula.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.