Educație

Azi are loc recepţia tehnică la Centrul Şcolar Măicăneşti

Mihaela Beșleagă
7 dec 2011 2760 vizualizări
Prin implementarea proiectului se îmbunătăţesc condiţiile de studiu pentru 85 de elevi cu dizabilităţi mintale

Proiectul pentru „Consolidarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente didactice a Centrului Şcolar Măicăneşti” este aproape de final. Astăzi, de la ora 11.00, are loc recepţia tehnică la terminarea lucrărilor pentru două clădiri cu destinaţie săli de clasă, cantina şi spălătorie. Reabilitarea de la Măicăneşti a fost realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 -  Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi cofinanţat de la bugetul naţional şi prin contribuţia CJ Vrancea. Valoarea totală a proiectului este de 3,9 milioane lei. La cea mai recentă şedinţă de CJ s-a propus suplimentarea cu 250.000 lei prin virare de credite pentru amenajarea unui spaţiu provizoriu pentru pregătirea şi servirea mesei, dar şi pentru achiziţionarea de table şcolare, cuiere pentru haine, dulapuri şi paturi. Prin implementarea proiectului se îmbunătăţesc condiţiile de studiu pentru 85 de elevi cu dizabilităţi mintale, dar şi condiţiile de predare pentru 31 de cadre didactice. În cadrul proiectului, Centrul va fi dotat şi cu echipamente moderne IT, didactice, prin care se doreşte creşterea calităţii serviciilor educaţionale furnizate elevilor cu dizabilităţi mintale, la nivel european. Mai mult, folosirea de metode inovatoare în educaţie va stimula recuperarea copiilor înscrişi în cadrul centrului şi va crea premisele integrării sociale şi profesionale a acestora după finalizarea studiilor, spun reprezentanţii CJ. „Realizarea acestui proiect este o problemă de interes judeţean întrucît în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti sînt înscrişi elevi din toate zonele judeţului Vrancea, iar dezvoltarea şi echiparea infrastructurii de educaţie incluzivă este parte a Strategiei de dezvoltare a judeţului pentru perioada 2007-2013. Aceasta cu atît mai mult cu cît pînă la preluarea şcolilor cu învăţămînt special de către CJ Vrancea nu s-au întreprins intervenţii decît în sensul igienizării spaţiilor şi remedierii punctuale a unor degradări”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea. Proiectul pentru modernizarea şi dotarea Centrului şcolar din Măicăneşti a început în luna mai 2010. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.