Educație

Info-Educaţie:Expoziţie realizată de copiii cu dizabilităţi, la Teatru

Ziarul de Vrancea
5 dec 2011 2310 vizualizări
Miercuri, 7 decembrie, de la ora 11.00, în holul Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” va avea loc o expoziţie intitulată “Fantezii de iarnă”.

Lucrările sînt realizate de copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) “Elena Doamna” Focşani. “Chiar dacă avem probleme de comunicare, chiar dacă zborul spre culmi ne este oarecum frînt, pentru că lumea noastră este puţin diferită, simţim la fel frumosul şi vrem să-l dăruim semenilor prin măiestria mîinilor noastre, acum cînd Pruncul Sfînt se naşte şi clopotele bat a bucurie”, se arată într-o informare de presă a CSEI “Elena Doamna”. De altfel, lucrările prezentate la expoziţie sînt cu vînzare, iar banii vor fi folosiţi pentru beneficiarii centrului. (S. T.)

Desene şi felicitări din frunze şi pet-uri la Şcoala „Nicolae Iorga”

Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii “Nicolae Iorga” din Focşani a găzduit ieri prima acţiune din proiectul “Utilizare şi decor prin creativitate”, care are ca scop dezvoltarea creativităţii elevilor din clasele V-VIII. Aceştia au realizat diverse obiecte din frunze şi flori uscate, seminţe, fructe, hîrtie, bidoane de plastic, materiale textile sau carton. Proiectul se desfăşoară pe două secţiuni: pictură, desen şi colaj şi felicitări şi ornamente de iarnă. De asemenea, prin experimentele din laboratorul de chimie, elevii de gimnaziu au putut oferi colegilor mai mici din clasele I-IV reprezentarea la scară redusă a producerii vulcanilor. Proiectul se va derula timp de patru ani, fiind coordonat de profesoara Mihaela Mihăilă. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.