Educație

Info-Educaţie: Păuneştenii au celebrat Ziua Naţională pe bicicletă

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 1582 vizualizări
Asociaţia Păuneşti “Prezent şi viitor” în colaborare cu Şcoala Generală din localitate au serbat ziua Romaniei într-un mod inedit.

Mai exact, Ziua Naţională a fost celebrată printr-un marş al bicicliştilor în care participanţii au făcut un tur al comunei. Cetăţenii au vrut să le transmită celorlalţi localnici importanţa şi frumuseţea acestei zile. Au fost întîmpinaţi cu simpatie, au împărţit steguleţe tricolore, au fost serviţi cu plăcinte şi sucuri. Organizatorii doresc să facă o tradiţie din acest eveniment şi speră să atragă pe viitor un număr cît mai mare de păuneşteni. (S. T.) 


Iubitorii de lectură au devenit voluntari ai bibliotecii


Au intrat în lumea cărţilor şi au dorit să susţină, să se implice în mod voluntar în organizarea activităţilor organizate de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”. Aproape 50 de tineri au intrat anul acesta în rîndul voluntarilor, prietenilor de suflet ai bibliotecii, devenind un exemplu permanent de implicare comunitară, de altruism, de conştiinţă socială. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, care se serbează pe 5 decembrie, Biblioteca Judeţeană le mulţumeşte tuturor colaboratorilor, pentru implicarea în acţiunile de voluntariat. „Sîntem foarte norocoşi să lucrăm cu aceşti oameni excepţionali şi le mulţumim pentru exemplul de dăruire şi pentru încrederea pe care ne-o acordă, pentru timpul petrecut alături de bibliotecari şi cărţi”, este mesajul transmis de reprezentanţii bibliotecii. Clubul de lectură, Clubul de desen, Clubul de fotografie, Clubul Internauţilor, Clubul de joc şi joacă, Tîrgul de Carte ediţia a VII-a, Traducerea Blogului Centrului de Limbi Străine în limba engleză, sînt doar cîteva dintre proiectele în care s-au implicat voluntarii. (R. M.)


“Dăruieşte o jucărie! Fă o bucurie!”


Centrul comercial Promenada Focşani şi hipermarketul Carrefour organizează campania “Dăruieşte o jucărie! Fă o bucurie!”.”Ursuleţul de pluş, maşinuţa, păpuşa, stau uitate într-un colţ de cameră? Dăruieşte-le şi poţi însenina sărbătorile unui alt copil”, transmit organizatorii. În perioada 1-23 decembrie puteţi veni cu jucăriile la mall-ul Promenada şi le puteţi depune în urna special amenajată. Pe 23 decembrie jucăriile strînse vor fi oferite copiilor defavorizaţi. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.