Educație

Ştiinţa cifrelor i-a provocat pe elevi la un concurs naţional

Gabriela Draghici
30 nov 2011 2507 vizualizări
Şcoala „Ştefan cel Mare” Focşani a găzduit zilele trecute Concursul Naţional de Matematică „Lumina Math”, înscris în calendarul MECTS.

Concursul dedicat elevilor din clasele IV-VIII este organizat anual de „Lumina-Instituţii de Învăţămînt”, în colaborare cu MECTS şi s-a desfăşurat simultan în toate judeţele. Anul acesta s-a înregistrat  un număr record de participanţi, 46.000 în toată ţara. În Vrancea, 755 de elevi din clasele a IV-a şi din ciclul gimnazial din 19 şcoli din judeţ au acceptat provocarea matematicii. Este cel de-al patrulea an cînd concursul se desfăşoară în judeţul nostru, Şcoala „Ştefan cel Mare” fiind centru judeţean. Organizatorii au fost profesorii de matematică Maria Ariton, Mihaela Diaconu, Rodica Dragomir, cu sprijinul inspectorului de matematică Daniela Sîrghie. Din partea „Lumina-Instituţii de Învăţămînt” au participat doi delegaţi, profesori de informatică şi matematică de la International School of Bucharest. „Concursul conţine probleme cu grad mediu şi ridicat de dificultate, testul fiind alcătuit din itemi cu alegere multiplă. Este foarte interesant faptul că fiecare elev are un identificator unic cu ajutorul căruia îşi poate vizualiza propria foaie de răspuns prin intermediul internetului la adresa www.luminamth.ro. De asemenea, fiecare elev primeşte un raport individual unde sînt prezentate comparativ rezultatele corecte cu cele personale, precum şi ierarhizarea candidatului pe şcoală, judeţ şi ţară”, transmit organizatorii. Rezultatele vor fi afişate în decembrie. (G. DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.