Educație

100 de copii de la Mera au tremurat o oră în frig, aşteptînd Crucea Roşie

Mihaela Beșleagă
30 nov 2011 2319 vizualizări
O acţiune care trebuia să aducă un plus de spirit civic pentru elevii Şcolii din Mera s-a transformat într-o dezamăgire pentru copii şi pentru cadrele didactice care îi au în grijă.

Un grup de profesoare de la această unitate ne-a sesizat telefonic pe numărul redacţiei, povestind că în dimineaţa zilei de sîmbătă, 26 noiembrie, circa 100 de copiii au îngheţat de frig afară, în aşteptarea reprezentanţilor filialei de Cruce Roşie, pentru a promova proiectul de ecologizare „Caravana verde pentru viaţă”. După aproape o oră de aşteptare zadarnică, cei mici au fost trimişi acasă, iar profesoarele au rămas cu un gust amar. „Dna profesoară de biologie din şcoală şi dna director educativ au fost anunţate în timpul săptămînii de cei de la Cruce Roşie că sîmbătă dimineaţă, la ora 10.00, vor veni la Mera cu proiectul «Caravana verde pentru viaţă». Am mobilizat copiii, în total au fost 100 în faţa Primăriei. Copiii au îngheţat de frig aproape o oră. Dacă am văzut că nu vine nimeni pînă la ora 11.45, am dat liber copiilor. Este inacceptabil aşa ceva! O parte dintre copii erau şi bolnavi. Cei de la Crucea Roşie nu au avut nici măcar bunul simţ să ne anunţe că întîzie. Toată lumea din şcoală e revoltată”, ne-a spus Mioara Pidlepa, profesoară de chimie-fizică la Şcoala din Mera, susţinută de colegi. Directorul filialei de Cruce Roşie ne-a declarat că nu cunoştea acest incident şi că nemulţumirea profesoarelor este în parte nejustificată. „Acest proiect îl derulăm în 30 de localităţi, iar pînă acum nu au fost astfel de incidente. Îmi pare rău că s-a întîmplat aşa ceva, nu a fost rea voinţă. Dacă doamnele vor ne cerem scuze prin intermediul ziarului, uneori nu putem fi în mai multe locuri în acelaşi timp”, a spus Rodica Davidean. Motivul întîrzierii pare să fi fost o cheie rătăcită, găsită cu greu de responsabilul de proiect care trebuia să ajungă în acea zi la Mera. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
FLOREA RAMONA, acum 4528 zile, 4 ore, 13 minute, 58 secunde
Mai, dar cum se face ca s-a ratacit cheia chiar cand trebuiau sa ajunga la scoala Mera? Si cei de la Crucea Rosie nu stiu ca trebuie sa solicite particpirarea la acest proiect, nu sa o impuna? Cum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.