Educație

Spitalele, taxate de Ambulanţă pentru plimbatul bolnavilor între unităţi

Raluca Manolache
28 nov 2011 982 vizualizări
Aceasta după ce Ambulanţa a rămas fără 100.000 lei în cont, sumă imputată de CAS pentru servicii ce trebuiau să fie plătite de spitale

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea va trebui să taxeze, confom legii, unităţile spitaliceşti pentru plimbarea între unităţi a bolnavilor care nu sînt în stare critică. Aceasta după ce Ambulanţa a trebuit să restituie unele sume către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), instituţie care a achitat mai multe fişe de transport interspitalicesc în locul spitalelor, iar banii au trebuit să fie recuperaţi. Ambulanţei i s-au imputat pentru 2009 şi 2010 mai multe facturi în valoare de aproape 100.000 lei, sume ce ar fi trebuit să fie plătite de spitale. Spitalele ar urma să fie taxate pentru pacienţii care nu se află în stare critică şi trebuie să fie transferaţi către alte unităţi cu 1,8 lei/km. Această problemă va fi abordată astăzi cînd se va organiza o şedinţă în comun cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP). “Avînd în vedere că un control al CAS a scos la iveală că atît în 2010, cît şi în 2009, unii pacienţi internaţi în spital au fost transportaţi de ambulanţă, iar serviciile au fost decontate de CAS, contrar ordinului 52/2010, s-a luat decizia ca împreună cu DSP să organizăm o şedinţă cu managerii şi directorii medicali din spitale. Tot în acest cadru m-am întîlnit vineri cu medicii şefi de secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă cărora le-am înmînat un exemplar din ordin şi am discutat despre acest aspect”, a menţionat dr. Mircea Stoenoiu, managerul SAJ. Conform ordinului 52/2010 privind transportul pacienţilor care nu se află în stare critică efectuat de către serviciile publice de ambulanţă, “transportul interclinic al pacienţilor internaţi în unităţile sanitare se face prin completarea de către serviciul de ambulanţă a unei fişe de solicitare. În acest caz, decontarea contravalorii transportului se suportă de către unitatea sanitară la care se află internaţi, la tariful cost/kilometru stabilit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.