Educație

207 dascali la pretrasfer si restringeri de activitate

Ziarul de Vrancea
21 apr 2006 926 vizualizări
Solicitarile vor fi rezolvate in sedinta publica, pe 26 si 27 aprilie

Peste 200 de dascali vrinceni si-au depus dosarele pentru sesiunea de pretransfer si restringeri de activitate, in vederea obtinerii unui nou post la catedra. Daca in restringeri de activitate au intrat 68 de dascali, din care 27 invatatori, alte 139 de cadre didactice au solicitat un pretransfer. Potrivit metodologiei in domeniu, profesorii pot cere schimbarea locului de munca pentru apropiere de domiciliu, stabilire in localitatea de domiciliu sau pentru schimb de posturi intre doi dascali, prin consimtamintul ambelor parti. Cele mai multe dosare, in numar de 44, au fost depuse de invatatori. 20 de solicitari au venit si din partea educatoarelor, 19 din partea profesorilor de limba romana, iar alte 16 din partea celor de matematica. Solicitarile dascalilor vor fi rezolvate in cadrul unor sedinte publice, care vor avea loc pe 26 si 27 aprilie, de la orele 9.00, la Grupul Scolar de Industrie Usoara. Programarea pe discipline a fost deja afisata la Inspectoratul Scolar, in prima zi intrind profesorii de toate disciplinele si maistrii-instructori, iar in cea de-a doua educatoarele si invatatorii. Dosarele depuse pina ieri vor fi analizate de inspectorii de specialitate, astfel ca pina la sfirsitul zilei de azi fiecare solicitant isi va putea vedea punctajul in baza caruia se va putea opta pentru unul din posturile vacante in sistem. "Ne straduim ca vineri sa afisam lista completa cu persoanele care solicita transfer, cu punctajele aferente fiecaruia, ca pina marti sa primim eventualele contestatii", a precizat inspectorul general Danut Popoiu. Pentru acest an exista peste 500 de posturi complete si aproape 200 incomplete. In lista posturilor vacante sint trecute catedrele rezervate, precum si cele destinate restringerilor de activitate. In urma pretransferarilor vor fi vacantate si alte posturi decit cele afisate, acestea fiind o sansa in plus pentru ceilalti candidati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.