Educație

Info-Educaţie

Ziarul de Vrancea
28 nov 2011 1486 vizualizări
“Biblioturism”, un nou proiect inedit la Bibliotecă

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a lansat un nou serviciu de bibliotecă - Biblioturism. Evenimentul a avut loc la întîlnirea metodică a bibliotecarilor, găzduită de Biblioteca “Ana Georgescu” Odobeşti. Biblioturismul este un serviciu care îmbină cartea şi turismul cu scopul de a redescoperi bibliotecile şi ţinuturile Vrancei cu toate aspectele de istorie şi patrimoniu cultural. În cadrul proiectului vor fi organizate excursii documentare gratuite în judeţul Vrancea de care vor beneficia cititorii fideli, diferite categorii de public şi bibliotecari. „Proiectul are la bază Ghidul de Biblioturism, lucrare de suflet a unui bibliotecar cu vocaţie, Veronica Crăciun, care a strîns în peste 200 de pagini informaţii istorice şi culturale despre toate bibliotecile din Vrancea, în număr de 33. Debutul acestui proiect a fost excursia documentară a 30 de bibliotecari publici din judeţ şi bibliotecari ai bibliotecii judeţene la Biblioteca Publică «Ana Georgescu» Odobeşti, Mănăstirea Mera, urmată de vizita la Biblioteca Broşteni”, transmite Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene. (S. T.)

Bibliotecarul Ana Maria Cătănoiu, la un seminar în Italia

Ana Maria Cătănoiu, coordonatorul Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu”, a participat luna trecută, între 10-16 octombrie, la un atelier de lucru desfăşurat în Sicilia, Italia, de unde s-a întors încă mai convinsă de beneficiile voluntariatului.“Am fost interesată de subiectul propus denumit «Experienţele Implicării Sociale: Voluntariat şi Cetăţenie activă», pentru că eu însămi coordonez un program de voluntariat. Le-am precizat faptul că reprezint două instituţii unde lucrez şi promovez voluntarii şi voluntariatul”, scrie Ana Maria Cătănoiu pe blogul Centrului de limbi străine. Asociaţia Potpourri Vrancea, pe care bibliotecarul o reprezintă în calitate de preşedinte, a  fost înfiinţată în 2009 ca asociaţie avangardistă şi non -conformistă. A fost fondată de tineri din toate domeniile care au dorit să se implice activ în comunitate şi să schimbe mentalităţi. (S. T.)

Elevii de la Şcoala nr. 10 spun “stop” violenţei


Elevii Şcolii “Duiliu Zamfirescu” Focşani s-au gîndit să promoveze comportamentul nonviolent cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei. Prinşi în cross-ul testărilor şi pregătirilor pentru olimpiadă, elevii nu au uitat că cel mai important lucru în viaţă este să înveţi să fii om, cultivînd respectul, bunătatea şi înţelegerea. Aceştia au confecţionat ecusoane şi au selectat citate reprezentative, din care au creat saluturi pentru fiecare colectivitate, după cum ne-a transmis Pompilia Bărbosu, consilierul educativ al şcolii. (G. D.)     




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.