Educație

Atenţie!!! Focşăneancă atacată şi jefuită în plină stradă

Raluca Manolache
23 nov 2011 2793 vizualizări
Victima se afla pe strada Popa Şapcă în momentul în care a fost atacată de un bandit dintr-un tufiş.Bărbatul a furat două telefoane mobile şi suma de 20 de lei, după care a dispărut în noapte u victima se află la spital

2O femeie de 59 ani din municipiul Focşani a fost internată luni seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani în stare de şoc după ce a fost atacată pe stradă şi jefuită de un bandit care a pîndit-o la adăpostul întunericului, din boscheţi. Ioana Popovici a fost diagnosticată de medicii de la UPU cu traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism umăr, claviculă şi contuzie la o coapsă după ce hoţul a deposedat-o de poşetă, iar ea a opus rezistenţă. Medicii au fost cei care i-au sesizat şi pe poliţişti despre acest incident, după ce femeia a fost internată în secţia de ortopedie. Oamenii legii au aflat că femeia a fost atacată pe strada Popa Şapcă, tîlharul profitînd că era singură pe stradă, într-o zonă ferită. În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au găsit poşeta abandonată în spatele unor blocuri din zona în care a avut loc fapta, însă autorul nu a fost încă identificat. Hoţul a lăsat în urmă actele femeii, dar a luat cele două telefoane mobile din geantă şi suma de 20 de lei, aflată în portofel. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sînt continuate pentru recuperarea prejudiciului, identificării şi tragerii la răspundere penală a hoţului violent, după cum ne-a informat Poliţia. Chiar dacă în municipiu au mai avut loc astfel de fapte, poliţiştii susţin că nu s-a constatat o creştere a numărului de tîlhării în Focşani. Cu toate acestea, faptul că hoţii atacă în plină stradă femeile singure creează un sentiment de nesiguranţă în rîndul cetăţenilor.

Stat de la Poliţie: “Evitaţi deplasările la orele tîrzii”

Pentru a veni în sprijinul cititorilor, ziarul nostru le-a cerut poliţiştilor cîteva sfaturi pentru cei expuşI unor astfel de fapte criminale. “Recomandăm cetăţenilor să evite deplasările pe străzile lăturalnice, slab iluminate, izolate, în special la ore tîrzii. În cazul în care sînteţi victima unui agresiuni încercaţi să reţineţi cît mai multe amănunte care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţie”, a transmis inspectorul Cătălina Murariu, de la biroul de presă al Poliţiei. În ultimele luni mai multe persoane au apelat la ajutorul poliţiştilor din Focşani după ce au căzut victime hoţilor pe stradă sau în propria curte. Aşa se face că un băiat de 16 ani din Odobeşti a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce a tîlhărit o pensionară, chiar în locuinţa acesteia. Femeia de 78 de ani l-a primit pe băiat să îi dea un pahar de apă, iar acesta a lovit-o şi a furat aproape 1.000 lei din pensia acesteia. Şi o femeie de 52 ani din Mărăşeşti a fost tîlhărită în Focşani după ce a fost drogată cu ajutorul unor medicamente puse în cafea. Pe strada Cuza Voda, femeia a fost abordată de două persoane necunoscute care i-au oferit o cafea, apoi şi-a pierdut cunoştinţa. A doua zi, cînd şi-a revenit la spital, femeia a constatat că din geantă îi lipseşte suma de 450 lei. Oamenii legii i-au găsit însă pe cei doi tîlhari, soţ şi soţie. Şi o angajată a Poştei a fost tîlhărită a în începutul acestui an. Aceasta se afla în scara unui bloc din Cartierul Gară în momentul în care atacatorul i-a luat banii de pensii pe care urma să îi distribuie. Alte două femei au fost tîlhărite în centrul Focşaniului, iar poliţiştii i-au prins în timp record pe autori. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
aghiutza, acum 4536 zile, 20 ore, 13 minute, 4 secunde
Aici e mana lui MOp. El este de vina, ca doar e vechea lui meserie, nu?!
Pentru cretinul ,,banditul”, acum 4536 zile, 21 ore, 33 minute, 3 secunde
Tu nu ai cu ce sa intelegi , politia trebuie reformata din temelii , Boc asta face , dar cretinii nu inteleg !
banditu, acum 4537 zile, 2 ore, 45 minute, 25 secunde
Traiti bine?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.