Educație

Info-Educaţie: Elevii pufeşteni, în vizită la Palatul Parlamentului

Mihaela Beșleagă
21 nov 2011 2987 vizualizări
În acest sfîrşit de săptămînă, şcolarii din comuna Pufeşti, însoţiţi de profesori, au avut bucuria de a vizita Palatul Parlamentului.

Aceştia au rămas impresionaţi de a doua clădire administrativă ca suprafaţă din lume, după ce au aflat de candelabrele cu greutăţi de 5 tone, covorul de 4 tone ce trebuie strîns de 70 de persoane sau cînd au admirat luxul marmurei de Ruşchiţa. De asemenea, elevii au vizitat şi Muzeul Grigore Antipa din Bucureşti, recent renovat. „Emoţiile s-au datorat nu doar trăirii unei lecţii de biologie nonconformiste, ci şi faptului că unul dintre directorii acestui muzeu a fost chiar pufeştean, Alexandru Grosu. Dorim să oferim elevilor noştri şi un alt tip de educaţie, nu doar formală, şi am pregătite pentru elevi multe surprize plăcute”, ne-a declarat prof. Nicolae Damian, directorul Şcolii Pufeşti. (M. B.)

“Bobocii” de la Şcoala nr. 9 s-au împrietenit cu stomatologul


Educaţia sanitară pentru dinţi sănătoşi începe din primele zile de şcoală. Elevii clasei I-a E de la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani au primit ieri vizita medicului dentist Vlad Hanţă, care a încercat să-i convingă cît de importantă este igiena dentară. “Scopul acţiunii noastre este să învăţăm să ne păstrăm igiena orală. Voi sînteţi micuţi şi încă nu conştientizaţi cît de important este să ştiţi să vă îngrijiţi dinţişorii”, le-a spus învăţătoarea Mioara Necula elevilor săi. Şcolarii au aflat mai multe despre placa bacteriană, cauzele apariţiei cariei şi despre cum să se protejeze împotriva formării cariilor. “Placa bacteriană se acumulează într-un timp mai îndelungat, în absenţa periajului dentar. O cauză a apariţiei cariei este şi o dietă nesănătoasă”, a spus şi medicul Hanţă. Lecţia de ieri a fost realizată cu scopul de a conştientiza copiii şi de a-i responsabiliza asupra igienei orale, constatîndu-se faptul că apar din ce în ce mai multe cazuri de carii la vîrste fragede. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.