Educație

Recepţie lucrări la fosta Mănăstire Mera

Valentin Muscă
21 nov 2011 1984 vizualizări
Institutul Naţional al Patrimoniului şi Direcţia pentru Cultură Vrancea vor recepţiona astăzi lucrările de consolidare şi restaurare la unul din turnurile voievodale ale complexului monahal construit de domnitorul Antioh Cantemir la fosta Mănăstire Mera, de pe Valea Milcovului.

Distrus într-o primă fază din ignoranţa contemporanilor, începînd cu 1863 cînd Mănăstirea a fost desfiinţată, iar lăcaşul de cult a devenit biserică de mir, peste această construcţie voievodală unică în arealul de sud  al Moldovei s-a abătut cutremurul din 1940, care a zguduit din temelii biserica, aceasta fiind închisă pînă în anii 90. Consolidat şi restaurat cu greu începînd cu anii 60, complexul monahal de la Mera ar putea deveni cel mai important obiectiv turistic din Vrancea şi chiar motorul turismului pentru toată Valea Milcovului, cu condiţia să intre într-un circuit turistic naţional şi să fie promovat. ”Marţi, la 13:30 vom recepţiona Turnul A al fostului complex monahal de la monumentul istoric Mănăstirea Mera. Întrucît acest obiectiv este unul important în Strategia Culturală a Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, intenţionăm să amenajăm un Centru de Informare turistică într-unul din turnurile restaurate şi chiar un Centru de Documentare care să poarte numele savantului Dimitrie Cantemir”, ne-a spus Florin Micu, directorul Direcţiei de Cultură Vrancea. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.