Educație

Direcţia pentru Cultură va reedita cărţi poştale cu Focşaniul de odinioară

Sorin Tudose
17 nov 2011 1851 vizualizări
Cărţile poştale vor fi distribuite focşănenilor pe stradă în mod gratuit, în luna decembrie

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea şi-a propus să facă o surpriză plăcută focşănenilor, mai ales că luna cadourilor se apropie cu paşi repezi. Este vorba de reeditarea a trei cărţi poştale, două din Focşaniul interbelic şi una din timpul ocupaţiei nemţeşti din Marele Război Mondial. “Ne-am propus să reedităm cîteva cărţi poştale din vechiul Focşani pentru a le face cunoscute sau, după caz, pentru a le aminti oamenilor cine sîntem şi care este trecutul acestui oraş. Vom face cîteva sute pentru fiecare dintre cele trei cărţi poştale şi le vom distribui oamenilor pe stradă, în mod gratuit. Sperăm ca acestea să fie gata chiar la 1 decembrie”, ne-a spus Florin Micu Iliescu, directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea. Iniţiativa este demnă de toată lauda, avînd în vedere istoria zbuciumată a oraşului şi pentru că Focşaniul anilor noştri nu mai seamănă deloc cu cel al anilor 1920, de exemplu. Vor fi reeditate o carte poştală făcută de nemţi cu o paradă militară în faţa Monumentului Independenţei din faţa Palatului Justiţiei, o carte poştală cu Biserica “Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii aşa cum arată ea la 1930, dar şi o splendidă vedere cu centrul Focşaniului, tot de la 1930. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.