Educație

O eleva din Pufesti a cazut WC-ul scolii

Dan Chiriac
13 apr 2006 1772 vizualizări
O eleva de 12 ani a vazut moartea cu ochii dupa ce o placa de ciment din toaleta a cedat sub greutatea ei. Eleva a fost salvata dintre excremente de un satean care trecea prin zona. Din fericire, eleva nu a fost ranita, insa medicii adjudeni i-au recomandat o baie buna.

La Scoala Generala din comuna Pufesti a avut loc ieri un incident mai putin obisnuit, dar care putea sa se incheie tragic pentru o eleva. In jurul orelor 10.30, Elena Ramona Artenie, din clasa a VI- a, a mers la toaleta din curtea scolii impreuna cu o colega. Eleva in virsta de 12 ani a cazut in "hazna" dupa ce placa de ciment a toaletei a cedat sub greutatea ei. "Fata este mai dezvoltata. In momentul in care a intrat in toaleta, o placa de ciment a cedat sub greutatea ei, iar eleva s-a dus cam 70 de centimetri in jos. Placa nu prezenta fisuri, dar este posibil sa fi cedat din cauza vechimii. Norocul ei a fost colega care s-a dus sa ceara ajutor si sateanul care a scos-o de acolo. Nu s-a pus problema ca fata sa moara, pentru ca WC-ul fusese vidanjat de curind", ne-a declarat Ion Straoanu, viceprimarul comunei Pufesti. Salvatorul fetei este Ion Munteanu, un consatean care trecea intimplator prin zona. "Venisem la nasul meu, care sta linga scoala, sa adun flori d eprimavara. A venit fata aceea la mine si mi-a zis sa-i dau o scara, ca Elena a cazut in toaleta. M-am dus si eu sa vad ce s-a intimplat. Am coborit cu scara, eu am fost cel mai curajos dintre cei adunati acolo. M-au ajutat doi vecini sa o scot de acolo, care au tras-o de miini pe fata pentru a o ridica deasupra. Apoi am dezbracat-o si am spalat-o cu apa calda, pe care o pregatisera oamenii de aici. Dupa aia m-am schimbat si eu", ne-a povestit Ion Munteanu. Barbatul a mai salvat in urma cu zece ani un militar care cazuse intr-un cazan cu smoala incinsa. "Era un militar din judetul Bacau, care lucra pe aici pe la noi. M-am chinuit atunci mult timp. A fost mult mai greu. Militarul traieste si acum si imi multumeste pentru ce am facut pentru el", ne-a mai spus Ion Munteanu. La Scoala din Pufesti au fost chemate si echipajele de pompieri si de ambulanta, insa descarcerarea nu a mai intervenit, in timp ce medicii care au examinat-o pe fata au decis sa o transporte la Spitalul Municipal Adjud. Starea de sanatate a acesteia este buna, eleva scapind numai cu o sperietura groaznica. Totusi, medicii adjudeni i-au recomandat "norocoasei" eleve o baie buna pentru a scapa de mirosul neplacut. Concuderea scolii a promis ca va repara toaletele din curte pentru a evita producerea unor accidente similare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.