Educație

Info-Educaţie: Centru Biblionet la Năruja

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 7233 vizualizări
Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” anunţă inaugurarea a încă unui Centru Biblionet, la Biblioteca din Năruja, care va fi astfel dotată cu echipamente IT donate de IREX.

Evenimentul va avea loc luni, 14 noiembrie, de la ora 13.00, la Biblioteca Publică Năruja, la care vor participa bibliotecari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. „Este cea de-a şaptea inaugurare a unui centru Biblionet din judeţul Vrancea. Biblioteca publică Năruja a primit în cadrul proiectului patru calculatoare, o imprimantă, un scaner, un video-proiector, ecran de proiecţie, precum şi camere web şi căşti pentru fiecare calculator”, ne-a transmis Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene. Luni, cu ocazia inaugurării Centrului Biblionet vor avea loc şi prezentarea volumului „Vrancea -  Ghid de biblioturism”, lansarea proiectului „Năruja- locurile, oamenii şi poveştile lor” şi două expoziţii intitulate „100 de ani de activitate culturală la Năruja” şi „75 de ani de la înfiinţarea bibliotecii Năruja”. Din decembrie 2010, 17 biblioteci din judeţul Vrancea beneficiază prin Programul Biblionet de calculatoare şi echipamente IT. (M. B.)

Uniriştii, pe podium la un concurs de matematică

La cea de-a XIII-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică “C. Calude”, desfăşurat între 5-6 noiembrie la Galaţi, elevii Colegiului Naţional “Unirea” Focşani au obţinut un premiu III şi şase menţiuni. Astfel, Daniel Chirana, elev în clasa a X-a, a reuşit să obţină premiul al III-lea, în vreme ce bobocii de clasa a IX-a Andrada Bogoi şi Beatrice Alexandrescu au obţinut menţiuni. Nici micii matematicieni ai colegiului nu s-au lăsat mai prejos. Astfel, Amalia Giuclea, Răzvan Ciubotaru, Andrei Ciubotaru şi Răzvan Fodolică, elevi în clasa a VII, au fost recompensaţi tot cu menţiuni. La concurs au participat elevi din 14 judeţe, mulţi premiaţi la olimpiadele naţionale. (G. D.)

Colegiul “Valeriu D. Cotea” e în sărbătoare

Vineri, 11 noiembrie, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” din Focşani este în sărbătoare, celebrîndu-şi ziua. Programul va cuprinde vizitarea colegiului şi manifestări culturale. Sînt aşteptaţi foşti profesori şi absolvenţi ai unităţii de învăţămînt, dar şi cei care se simt legaţi într-un fel sau altul de fostul Liceu Agricol. Activităţile încep la ora 10.00. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.