Educație

Info-Educaţie : Şcolile s-au întrecut în serbări de Halloween

Mihaela Beșleagă
31 oct 2011 1868 vizualizări
Elevii Şcolii „Ştefan cel Mare” Focşani au participat şi ei la Halloween, sub îndrumarea cadrelor didactice de limba engleză.

Şcolarii şi-au pus imaginaţia la treabă, costumîndu-se cît mai înfricoşător posibil, iar cel mai original costum a fost premiat în cadrul unui concurs organizat de profesorii Argentina Davidescu, Adrian Grigoriu şi Adriana Vasîi. Totodată, sub îndrumarea bibliotecarei Elena Blănaru, copiii au prezentat o expoziţie de măşti şi dovlecei sculptaţi, obiecte ce au fost realizate cu multă originalitate. „Deşi Halloween-ul nu este o sărbătoare tradiţională romanească, activităţile organizate în cadrul acestei şcoli au vizat o educaţie bazată pe interculturalitate, care să-i familiarizeze pe elevi cu sărbătorile tradiţionale anglo-americane şi să le dezvolte spiritul de iniţiativă”, ne-a spus Roxana Vornic, directorul unităţii. Sărbătoarea de Halloween a ajuns şi la Şcoala Sîrbi din comuna Ţifeşti. Prichindeii au serbat în stil romanesc celebra sărbătoare americană. „Înarmaţi” cu costume cît mai haioase şi cu sufletele convinse că sînt personajele pe care le interpretează, micuţii au cîntat, au dansat şi s-au întrecut în figurine cioplite din dovlecei. (G. D.)


Naveta profesorilor, o problemă perpetuă


Reprezentanţii sindicatelor au ridicat ieri în cadrul şedinţei Comitetului de Dialog Social de la Prefectură problema navetei profesorilor. Reprezentantul CNSLR Frăţia a spus că în multe localităţi primăriile nu mai decontează transportul profesorilor, care sînt nevoiţi să îşi acopere transportul din salariul şi aşa mic. Acesta a propus ca aceste sume să fie cuprinse în bugetul primăriilor pentru anul 2012. Inspectorul şcolar general Iordache Bostan a declarat că primăriile sînt obligate prin lege să asigure aceste sume. “Am discutat cu sindicatele să ne trimită situaţia pe care o au cu şcolile şi localităţile unde nu se decontează naveta profesorilor. E obligatoriu prin lege ca primăriile să asigure aceşti bani”, ne-a declarat Iordache Bostan. „Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, împreună cu o persoană din cadrul  Instituţiei Prefectului vor identifica localităţile unde există această problemă şi vom încerca să găsim o soluţie care să vină în sprijinul cadrelor didactice care nu primesc banii pentru plata transportului”, a declarat şi prefectul Sorin Hornea. (M. B.) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.