Educație

InfoEducaţie:Începe Festivalul Şanselor Tale

Gabriela Draghici
30 oct 2011 1712 vizualizări
Din anul 2006, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” Focşani este coordonatorul zonal al Săptămînii Educaţiei Permanente în Romania

Anul acesta, Festivalul Şanselor Tale se află sub genericul Anului European al Voluntariatului, iar sloganul propus pentru acesta este “Implică-te! Arată că îţi pasă!”. Cea de-a XII-a ediţie va avea loc în perioada 1-6 noiembrie, activităţile desfăşurîndu-se în Focşani, Odobeşti şi Broşteni. Festivalul debutează marţi, 1 noiembrie, Ateneul găzduind atelierul de lectură “Conversaţii cu Dumnezeu – un dialog neobişnuit cu Neale Donald Walsh”. Miercuri, Asociaţia Centrul de Voluntariat Vrancea organizează workshop-ul “Ce culoare are Viaţa? Arată că-ţi pasă! Coloreaz-o acum!”. Experimentul se va desfăşura pe parcursul zile în trei locaţii diferite, între orele 12.00-17.00, în Piaţa Unirii, Piaţa Teatrului şi Sala Polivalentă. În aceeaşi zi, la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti va avea loc prezentarea multimedia “ Patrimoniu Cultural Local: Anghel Saligny, inginer de renume mondial”, în vreme ce la Centrul de Zi Dănuţ din Broşteni, prezentarea multimedia va viza capitalele culturale europene. Ziua de miercuri se va încheia la Centrul de Tineret Focşani, cu prezentarea proiectului „Schimbul Internaţional de Tineret”. Manifestările vor continua pînă pe 6 noiembrie. (G. D.)


Săptămîna Bibliotecii Adjudene


Biblioteca Municipală Adjud organizează în perioada 31 octombrie – 6 noiembrie “Săptămîna Bibliotecii Adjudene”. Acţiunea va debuta astăzi, la ora 11.00, cu o expoziţie de carte a scriitorilor vrînceni şi o expoziţie de lucrări artistice ale preşcolarilor şi elevilor de la grădiniţele şi şcolile adjudene. Ziua continuă cu “Tabloul toamnei”, o expoziţie de lucrări din seminţe realizate de elevii clasei a IV-a de la Şcoala “Mihail Armencea”, dar şi cu o paradă a costumelor de Halloween prezentată de elevii Şcolii “Mareşal Al. Averescu”. Ziua se va încheia cu expoziţia de lucrări artizanale realizate de copiii de la CARTHA Adjud – Fundaţia Pro Armonia, intitulată “Artă şi speranţă”. Manifestările continuă şi marţi cu expoziţii de icoane pe sticlă, concursuri de creaţie creştină, momente artistice puse în scenă de prichindeii grădiniţelor adjudene şi lansări de carte. Săptămîna Bibliotecii Adjudene va ajunge la final duminică, 6 noiembrie, cu o expoziţie şi un atelier de origami şi activitatea “Biblioteca viitorului”. (G. D.)

Un bal al bobocilor cu peripeţii la “G. G. Longinescu”


Grupul Şcolar “G. G. Longinescu” Focşani a bătut palma cu Times Music Club (TMC) şi Atelierul celor şapte arte pentru ediţia 2011 a Balului Bobocilor. Vineri seara, liceenii s-au distrat preţ de cîteva ore în clubul TMC din Focşani, unde au fost aleşi Miss şi Mister Boboc. După ce au trecut cu bine de probele de muzică, dans şi teatru, Maria Nistoroiu a fost răsplătită cu mult rîvnita coroniţă de Miss Boboc, în timp ce Andrei Cioacătă a reuşit să obţină titlul de Mister Boboc. Livia Rugină şi Dănuţ Tămăslicaru au fost aleşi Miss, respectiv Mister Popularitate. Boboaca Livia Rugină a fost atît de emoţionată cînd şi-a auzit numele, încît a leşinat, colegii ei transportînd-o afară ca să îşi revină. Miss şi Mister Eleganţă au fost aleşi Monica Axinte şi Alexandru Dobrogeanu. (G. D.)  



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.