Educație

InfoEducaţie: Biblioteca Judeţeană îl celebrează pe Duiliu Zamfirescu

Gabriela Draghici
26 oct 2011 1580 vizualizări
La sfîrşitul acestei luni se împlinesc 153 de ani de la naşterea scriitorului Duiliu Zamfirescu, patronul spiritual al Bibliotecii Judeţene Vrancea

Ca în fiecare an, biblioteca va marca momentul printr-un program cultural ce va reuni scriitori vrînceni, profesori, elevi şi bibliotecari, care, împreună, vor evoca personalitatea şi opera scriitorului. Toate secţiile instituţiei au pregătit expoziţii de carte, urmînd ca mîine să fie deschise manifestările. Începînd cu ora 09.00, la Secţia pentru copii şi tineret, se va desfăşura programul „Duiliu Zamfirescu în conştiinţa noastră”, unde vor fi prezenţi elevii şi profesorii de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti şi Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni. De la ora 11.00, Sala de lectură va găzdui un recital de poezie şi va fi organizată o vizită documentară la Muzeul Unirii, împreună cu colectivul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” şi Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani. Ziua se va încheia de la ora 12.30 la sediul central al instituţiei cu activitatea „Iubirea galantă ideal pierdut-din trăirile şi sentimentele epocii zamfiresciene”. Vor prezenta profesoara Livia Marcu (Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani), Gheorghe Neagu (preşedinte Asociaţia Culturală „Duiliu Zamfirescu”) şi Culiţă Uşurelu (preşedinte Liga Scriitorilor din Vrancea). (G. D.)


Cuziştii lansează proiectul “Oratori, retori, limbuţi sau...muţi?”


Azi, de la orele 14.00, la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani se va lansa proiectul educaţional pentru dezvoltarea capacităţii de argumentare la elevii de gimnaziu şi liceu, “Oratori, retori, limbuţi sau...muţi?”. Proiectul este un partieneriat educativ care se va desfăşura pe parcusrul întregului an şcolar prezent, între “Cuza” şi nouă şcoli din judeţ. Este vorba despre Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani, Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani, Şcoala “Ion Basgan” Focşani, Şcoala “Nicolae Iorga” Focşani, Şcoala “Principele Şerban Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica” Sihlea, Şcoala “Anghel Saligny” Focşani, Şcoala nr. 3 Focşani şi Şcoala “Alexandru Vlahuţă” Gugeşti. “Proiectul urmăreşte dezvoltarea capacităţii de argumentare a elevilor, plecîndu-se de la premisa că în societatea contemporană abilităţile de comunicare sînt indispensabile. Se vor organiza astfel competiţii de debate în care vor fi cuprinşi şi elevi de liceu, şi elevi de gimnaziu, în scopul cultivării competenţei de argumentare, dar şi pentru educarea formulării opiniilor pertinente, căutarea de soluţii şi luarea deciziilor în mod conştient”, a precizat profesoara de istorie Gabriela Obodariu. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.