Educație

Tot mai multe cadre medicale vor să se recalifice

Raluca Manolache
26 oct 2011 1350 vizualizări
170 de membri Sanitas Vrancea au făcut cursuri gratuite de baby-sitter şi îngrijitor bătrîni la domiciliu

Salariaţii din spitalele din Vrancea sînt interesaţi să capete competenţe şi în alte meserii. 170 de membri ai Federaţiei Sanitas filiala Vrancea au participat pînă în acest moment la cursuri de reconversie profesională prin proiectul Dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii economice prin calificarea şi recalificarea angajaţilor din sectorul medical, demarat de Federaţie. Asistenţii medicali, personalul tehnic şi auxiliar din spitale sînt tot mai interesaţi de acest program care a demarat anul trecut şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 “Investeşte în Oameni!”. Cursanţii au învăţat ce trebuie să facă un baby-sitter, respectiv un îngrijitor bătrîni la domiciliu. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune că tot mai mulţi membri doresc să participe la aceste cursuri deoarece piaţa muncii este tot mai nesigură, iar în urma absolvirii acestor cursuri se primeşte şi o diplomă care este recunoscută pe plan european. Cursurile sînt gratuite, iar la absolvire toţi participanţii primesc certificate de calificare avizate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. Cursanţii primesc la finalizarea pregătirii şi o subvenţie de 740 lei. Şi cursurile de educaţie medicală continuă sînt tot mai atractive pentru asistenţi. 40 de asistenţi au urmat în acest an cursuri cu tematică medicală prin programele derulate şi alţi peste 100 de asistenţi s-au înscris pentru a participa la viitoarele cursuri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.