Educație

Bostan îi “trage de urechi” pe directorii şcolilor: “Vreau să aflu neregulile de la voi, nu din presă!”

Gabriela Draghici
26 oct 2011 1812 vizualizări
Bostan susţine că există mari probleme de comunicare în unele şcoli din judeţ, cu consecinţe negative asupra elevilor u sătul de a afla neregulile din presă, „generalul” le-a transmis directorilor să treacă mai întîi prin biroul său

Nici bine nu s-a instalat în fotoliul de inspector general al învăţămîntului vrîncean, că Bostan s-a şi supărat pe unii directori de şcoli din judeţ. Nu de alta, dar “generalul” spune că s-a săturat să fie luat prin surprindere de presă cu privire la neregulile şi conflictele din anumite unităţi. Şi nu-şi doreşte nici să dea motive să fie demis, din nou. “Mi-aş dori ca anumite nereguli produse în unele şcoli să-mi fie aduse la cunoştinţă de directori, şi nu de presă! Şi exemplific aici situaţia de la Chiojdeni”, a ţinut să precizeze Bostan. Inspectorul făcea referire la conflictul iscat de plecarea neanunţată de la catedră a învăţătoarei Monica Macovei, cît timp era implicată în activitatea de recenzor. Aceasta nu a înştiinţat conducerea şcolii că va lipsi de la ore, motivînd prin faptul că este certată cu secretara Şcolii Chiojdeni. Deşi a refuzat să ofere alte exemple în momentul de faţă, Bostan a transmis directorilor să meargă cu încredere pe mîna Inspectoratului Şcolar Vrancea. De altfel, “generalul” a menţionat că în unele şcoli din Vrancea, “chiulul” de la ore a devenit deja o rutină, iar directorii nu par să ia măsuri. “Le-aş transmite noilor directori să aibă încredere în conducerea Inspectoratului şi să-i asigur că vor primi sprijinul şi imparţialitatea instituţiei noastre, dar cu anumite condiţii. În primul rînd să se respecte programul şcolii, în sensul prezenţei la ore a tuturor cadrelor didactice, prioritar fiind acest lucru şi nu implicarea acestora în diverse proiecte care nu au legătură cu educaţia şi formarea elevilor. Am mai spus şi o repet, ora trebuie să aibă 3600 de secunde. O spun pentru că acest lucru nu se întîmplă în toate şcolile, iar aici, vorbim despre responsabilitatea directorilor. Cu părere de rău am constatat din discuţiile pe care le-am avut, că există şcoli în care nu există o comunicare normală între director, secretariat, contabilitate şi profesori. Trebuie să înţelegem un lucru, neînţelegerile dintre aceste părţi se răsfrîng asupra elevilor şi părinţilor. Din punctul meu de vedere, de aceste lucruri se ocupă directorul şi echipa sa, Consiliul de Administraţie”, a precizat ofuscat inspectorul. Bostan le-a dat la dispoziţie “anonimilor” directori să reglementeze situaţiile de acest gen într-o lună, altfel ameninţă că se va ocupa chiar personal de asta. (Gabriela DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
georgescu, acum 4558 zile, 20 ore, 20 minute, 45 secunde
Are perfecta dreptate inspectorul general. Mentalitatea din invatamant trebuie sa se schimbe!n
cic, acum 4558 zile, 23 ore, 37 minute, 28 secunde
tu duceai copii la cules de struguri, asa am citit pe aici , mai ai tupeu sa vorbesti ?
hans, acum 4559 zile, 11 ore, 14 minute, 25 secunde
Exista in multe scoli un management defectuos. Directorii pusi pe criterii politice sunt o pacoste pentru invatamantul vrancean.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.