Educație

InfoEducaţie:Cornel Noană, la Adunarea generală a Alianţei Colegiilor Centenare

Gabriela Draghici
24 oct 2011 2499 vizualizări
Directorul Colegiului Naţional „Unirea” Focşani a participat în perioada 20-22 la ediţia a III-a a Adunării Generale a Alianţei Colegiilor Centenare din Romania, desfăşurată la Craiova.

Au participat 51 de colegii dintre cele mai vechi şi prestigioase din ţară, printre care şi „Unirea”. „Au fost purtate discuţii despre starea învăţămîntului-între impas şi speranţă şi despre utilitatea testelor iniţiale în forma din acest an”, ne-a spus Noană. Alianţa Colegiilor Centenare a căzut de acord cu privire la demersul MECTS privind nevoia întoarcerii către lectură a elevului, indiferent de obiectul de studiu, însă a criticat unele neajunsuri din noua Lege a Educaţiei, mai ales în ceea ce priveşte punerea ei în practică sau rezultatele dezastruoase de la bacalaureat şi necesitatea unei analize serioase, culminată de adoptarea unor strategii şi obiective. (G. D.) 

 
Au început înscrierile la cursurile Casei Corpului Didactic

 


Oficialii Casei Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinţi” Focşani primesc înscrieri pentru oferta de cursuri din anul şcolar 2011-2012 pînă pe 15 noiembrie. Oferta cuprinde programe acreditate pe orientarea şi consilierea în carieră a tinerilor, tehnici de informare şi comunicare, metode moderne de abordare psihopedagogică a elevului, arta fotografică-instrument pentru promovarea imaginii şcolii, eşecul şcolar-strategii de prevenţie şi intervenţie sau cursuri de iniţiere în limbile engleză, franceză, italiană, germană sau rromani. Cadrele didactice care beneficiază de finanţare de la bugetul de stat (fără taxă) trebuie să nu fi absolvit un grad didactic în ultimii 5 ani, să nu fi acumulat 90 de credite prin formări susţinute de la bugetul de stat şi să nu fi beneficiat de un curs CCD finanţat de la bugetul de stat în ultimii doi ani, cu excepţia cursurilor POSDRU. (G. D.)

 


Bilantul Let’s do it, Romania: 9.099 de saci adunaţi în Vrancea

Echipa „Let’s Do It, Romania” Vrancea a făcut bilanţul Zilei de Curăţenie Naţională din 24 septembrie. Rezultatele finale arată participarea a 4.775 de voluntari şi un număr total de 9.099 de saci (1501) cu deşeuri strînse de aceştia. Vrîncenii de toate vîrstele au răspuns pozitiv la ampla acţiune de ecologizare, înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi, strîngînd gunoaie de pe raza judeţului. „Let’d Do It, Romania”este cel mai mare proiect de implicare socială din Romania care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie.  (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.