Educație

InfoEducaţie

Gabriela Draghici
18 oct 2011 1898 vizualizări
Săptămîna “Şcoala altfel”

Una din marile noutăţi în anul şcolar 2011-2012 va fi introducerea săptămînii “Şcoala altfel”, în perioada 2-6 aprilie. Inedita săptămînă va fi dedicată activităţilor extraşcolare, derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate şcolară în parte, în urma unui prealabil consult cu elevii, cadrele didactice şi părinţii. Săptămîna “Şcoala altfel” va fi dedicată, printre altele, activităţilor culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat. Participarea elevilor la aceste activităţi este obligatorie, astfel că eventualele absenţe vor fi consemnate în catalog. Conducerea IŞJ aşteaptă sugestii din partea unităţilor şcolare referitoare la săptămîna “Şcoala altfel”, urmînd ca la sfîrşitul anului şcolar să elaboreze un raport cu privire la derularea programului şi feedback-ul primit din partea cadrelor didactice şi a elevilor. (G. D.)


Două eleve vrîncene, pe podium în Anglia

Elevii vrînceni fac iar furori la concursurile artistice. Andreea Stanciu din Pufeşti şi Claudia Paic din Mărăşeşti, eleve în clasa a V-a, au obţinut un premiu trei, respectiv o menţiune la concursul online “Look and Learn” din Anglia. Aproape 500 de copii din întreaga lume şi-au înscris lucrările la concursul de pictură cu tema “Vulcanul”. Cele două eleve s-au pregătit sub îndrumarea profesoarei Ortensa Mazilu de la Liceul de Arte “Gh. Tattarescu” Focşani. În cei trei ani de participare la concursul “Look and Learn” din Anglia, elevii vrînceni au obţinut 30 de premii. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.