Educație

Video!!!Odobeştiul a serbat 150 de ani de istorie urbană

Andrei Milcoveanu
16 oct 2011 2043 vizualizări
La zilele oraşului a fost lansată o serie inedită de cărţi poştale cu cele mai importante instituţii din oraş, aşa cum arătau la început de secol XX

Festivalul Tradiţional ”Toamna Odobeşteană” s-a desfăşurat în acest an sub semnul aniversării şi recunoştinţei, ediţia din 2011 fiind dedicată sărbătoririi unui secol şi jumătate de la transformarea Tîrgului Odobeşti în municipiu. Cu această ocazie, la Casa de Cultură din localitate a fost organizată pentru prima dată după 1989 o festivitate la care au fost invitaţi majoritatea foştilor şefi de instituţii publice odobeştene din ultima jumătate de secol, inclusiv primarii şi viceprimarii Odobeştiului, dinainte şi după 1989. ”Dacă astăzi ne mîndrim cu un oraş în plină dezvoltare, datorăm acest lucru şi dumneavoastră, domnilor invitaţi. Din acest motiv am decis că este momentul să vă aducem recunoştinţa noastră pentru munca pe care aţi depus-o în serviciul societăţii şi comunităţii. Nu putem trece cu vederea rolul fiecăruia dintre dumneavoastră în buna funcţionare a oraşului în ultimii 50 de ani. De aceea, distinşi invitaţi, am dorit să fiţi astăzi prezenţi la aniversarea unui secol şi jumătate de istorie urbană, pentru că jumătate de secol din această istorie urbană a Odobeştiului este de fapt viaţa dumneavoastră trăită în şi pentru acest oraş”, a spus primarul Nicolaş în discursul său. Surpriza evenimentului a fost lansarea unei serii de patru cărţi poştale cu cele mai importante instituţii din oraş, aşa cum arătau acestea la începutul secolului XX, cărţi poştale aduse în sală de poştaş şi oferite tuturor celor prezenţi. Despre ultima jumătate de secol de istorie urbană la Odobeşti au vorbit Mircea Diaconu, vicepreşedintele CJ Vrancea, pr. Ştefan Maftei – Protoiereu de Odobeşti, ing. dr. Tică Costel, Sorin Francu şi ing. Alexandru Buleu, fostul director al IAS Odobeşti, o enciclopedie a Odobeştiului din ultimii 50 de ani. În cadrul festivalului ”Toamna Odobeşteană” 2011  a mai avut loc un vernisaj semnat Virginia Hossu, trupa de teatru a Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” a jucat piesa ”Yvonne, prinţesa Burgundiei”, s-a inaugurat o sală de lectură multifuncţională cu 20 de locuri, s-au desfăşurat concursuri sportive, artistice şi muzicale, printre care un haios…”Şi Odobeştenii sînt talentaţi”. Serile de sîmbătă şi duminică au fost animate de ”Caravana lui Axinte”, Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei” şi colorate de mici, must şi vin fiert. La Mulţi Ani, Odobeşti! (Andrei Milcoveanu)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.