Educație

InfoEducaţie: Bostan participă la consfătuirile lui Funeriu

Ziarul de Vrancea
14 oct 2011 1772 vizualizări
Inspectorul şcolar general Iordache Bostan şi Janet Popoiu, directoarea Casei Corpului Didactic vor participa în perioada 20-21 octombrie la Cluj Napoca, la consfătuirile reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Totodată, în aceeaşi perioadă şi locaţie, cei doi vor participa la conferinţa de diseminare a proiectului “e-Formare-Competenţe integrate pentru societatea cunoaşterii”. Din partea MECTS vor participa Daniel Petru Funeriu, Oana Badea, Cosmin Nedelcu, Monica Cristina Anisie, Ioana Lazăr, precum şi directori generali şi directori din cadrul instituţiei. (G. D.)

Elevii de la Vidra au fost evacuaţi în urma unui cutremur fictiv


Elevii de la Vidra au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur. În localitate a fost organizat în acest sens un exerciţiu de alarmare publică, fiind simulat un seism. Conform scenariului, în urma cutremurului s-a produs un incendiu la magazia de lemne a Şcolii cu clasele I-VIII Ireşti, comuna Vidra, şcoala a fost avariată, mai mulţi elevi au rămas blocaţi sub dărîmături, 10 locuinţe au fost dărîmate şi s-au avariat reţelele de alimentare cu energie electrică şi telefonică. Aşa se face că 130 de şcolari au fost evacuaţi din unitatea de învăţămînt. În urma evaluării s-a constatat că autorităţile locale sînt în măsură să ia cele mai bune decizii şi să intervină conform Planului de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă generate de cutremur. (R. M.)


Proiecte pentru romi


Asociaţia “Romani Criss”, în parteneriat cu Asociaţia “Forum Art” din Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, au adus proiectul “Clubul de Sprijin Educaţional Chbaea Jurale” şi în Vrancea. Şcoala nr. 1 Mărăşeşti a fost dotată cu calculatoare, mobilier şi material didactic, cu scopul de a încuraja educaţia în rîndul elevilor de etnie romă. Un centru similar există şi la Şcoala “Mihail Armencea” Adjud, unde recent au fost distribuite calculatoare, obiecte de mobilier şi material didactic pentru profesori. Acest proiect, în schimb, este implementat de Organizaţia “Salvaţi Copiii”, grupul ţintă fiind reprezentat de elevii care prezintă un grad sporit de vulnerabilitate în ceea ce priveşte abandonul şcolar. Programul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, în club fiind deja implicaţi 30 de elevi. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.