Educație

Info-Educaţie: 80 de posturi libere pentru profesorii vrînceni

Gabriela Draghici
13 oct 2011 2071 vizualizări
Profesorii se pregătesc de o nouă rundă de concursuri pentru ocuparea posturilor. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, în urma concursurilor de ocupare a catedrelor din perioada verii, au rămas neocupate 80 de posturi.

Majoritatea sînt în zonele Andreiaşu de Jos, Andreiaşu de Sus, Mihălceni, Focşani, Măicăneşti, Mărăşeşti, Panciu, Vidra şi Vîrteşcoiu. Spre exemplu, se caută profesori la Şcoala cu clasele I-VIII Andreiaşu de Jos, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Mihălceni”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna”, Clubul Sportiv de Gimnastică “Focşani, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti, Şcoala nr. 2 Mărăşeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Nistoreşti, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, Şcoala cu clasele I-VIII Slobozia Bradului, Grupul Şcolar “Simion Mehedinţi” Vidra şi Şcoala cu clasele I-VIII Vîrteşcoiu. Mai este nevoie de personal didactic şi în şcolile din Rotileşti, Chiojdeni, Şerbăneşti, Dumitreşti, Pituluşa, Gugeşti, Cornetu sau Ploscuţeni. “Organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a acestor posturi, inclusiv depunerea dosarelor se va face la nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt care are posturi neocupate”, transmit oficialii IŞJ. Graficul concursurilor va fi stabilit de conducerea fiecărei şcoli în parte. (G. DRĂGHICI)


Încă o amînare pentru banii profesorilor cîştigaţi în instanţă


Parlamentarii au decis ieri amînarea şi reeşalonarea plăţilor salariale restanţe cîştigate de profesori prin sentinţe judecătoreşti definitive şi executorii. Plata sumelor se va realiza pe etape, astfel: în 2012 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, în 2013 – 10%, în 2014 – 25%, în 2015 – 25%, iar în 2016 se va plăti 35% din valoarea titlului executoriu. Sindicatul Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) a criticat vehement amînarea, ameninţînd cu sesizarea forurilor internaţionale. “Clasa politică din Romania demonstrează încă o dată că este mai presus de lege. Nepunerea în execuţie a hotărîrilor judecătoreşti demonstrează că, atunci cînd interesele o cer, clasa politică ajută Guvernul să se derobeze de datoriile pe care le are faţă de salariaţi. În condiţiile în care nici de această dată instituţia Avocatul Poporului nu îşi va face datoria, vom sesiza forurile internaţionale”, se arată într-un comunicat de presă al FEN. (G. DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
anonima, acum 4569 zile, 21 ore, 55 minute, 37 secunde
Saracul anonim, nu stie sa scrie si sa vorbeasca corect si ar fi vrut sa ia concursul ! Mai bine ar invata despre acordul dintre subiect si predicat !
anonim, acum 4571 zile, 16 ore, 26 minute, 45 secunde
Nu mai aberatii! Nu ai pile nu intri! Eu am fost la concurs si a fost vrajeala totala pentru ca si-a bagat pila lor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.