Educație

Bostan a stat la taclale cu ministrul Funeriu

Gabriela Draghici
11 oct 2011 2165 vizualizări
Iordache Bostan susţine că luni a avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, cu care a discutat despre situaţia de la IŞJ Vrancea, unde “împarte” funcţia de inspector general cu Stan Rogoz u “Am înţeles de la domnul ministru că a fost mulţumit de activitatea mea ca inspector general în anii trecuţi, dar am dedus că am cîţiva «prieteni» în judeţul Vrancea”, a menţionat Bostan

Nici bine nu şi-a reluat postul de şef al învăţămîntului vrîncean, că inspectorul şcolar general Iordache Bostan a mai trîntit o “bombă”. Potrivit acestuia, luni, 10 octombrie, ar fi avut o întrevedere personală cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chiar în biroul acestuia din Bucureşti. După cum povesteşte “generalul”, întîlnirea s-ar fi produs la solicitarea acestuia din urmă. Potrivit profesorului de matematică, ministrul Funeriu s-ar fi declarat mulţumit de activitatea sa în funcţia sa de şef al învăţămîntului vrîncean, deşi Ministerul Educaţiei s-a dat peste cap încercînd să-l dea jos din funcţie. “Ieri (n.r. luni, 10 octombrie), am avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Am vrut să-i explic domnului ministru situaţia existentă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. A fost o discuţie constructivă. Am înţeles de la domnul ministru că a fost mulţumit de activitatea mea ca inspector general în anii trecuţi, dar am dedus că am cîţiva «prieteni» în judeţul Vrancea”, a menţionat Bostan, lăsînd să se înţeleagă că la nivel local PDL-ul nu l-a vrut în scaunul de inspector. În urmă cu un an, echipa Ministerului venită la Focşani să noteze activitatea managerială a conducerii IŞJ de la acea vreme, Bostan-Rogoz-Lupu, i-a acordat inspectorului general Bostan calificativul “nesatisfăcător”, după ce în anii anteriori fusese apreciat cu “foarte bine”. Ambii inspectori adjuncţi de la acea vreme, Rogoz şi Lupu au primit “foarte bine”.  “Ministrul m-a asigurat că la momentul oportun va lua deciziile conform legilor statului şi în concordanţă cu decizia judecătorească. Nu ştiu cînd va lua decizia, ţinînd cont că pe 20 octombrie Curtea de Apel Galaţi va decide soarta ordinului de suspendare din funcţie al ministerului”, a continuat Bostan. Acesta a precizat că a discutat cu ministrul Funeriu şi pe marginea unei eventuale alegeri între Stan Rogoz şi Maria Lupu pentru funcţia de inspector şcolar adjunct. “I-am comunicat că pot lucra cu orice adjunct pus de dumnealui”, a menţionat Bostan. La începutul săptămînii trecute, Iordache Bostan s-a reinstalat în scaunul de inspector şcolar general, după ce Curtea de Apel Galaţi a decis că ordinul prin care acesta a fost demis la începutul lunii martie nu este legal, motiv pentru care a decis suspendarea lui. Chiar dacă decizia magistraţilor de la Galaţi este supusă recursului, aceasta este executorie. Pînă cînd va primi o decizie oficială a Ministerului Educaţiei, Bostan rămîne pe post. Aşa că pînă MECTS va lămuri situaţia, IŞJ Vrancea îşi va continua activitatea cu doi “generali” şi un adjunct. (Gabriela DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Prof. Paul Spirescu, acum 4579 zile, 4 ore, 39 minute, 53 secunde
Vai de mine, domnule inspector general! Iar dati la pace cu acest ministru care a batjocorit intregul invatamant romanesc? Noi , slujbasii acestui sistem, in cine sa mai credem?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.