Educație

Cărţile, la mare căutare printre focşăneni

Gabriela Draghici
9 oct 2011 1147 vizualizări
Sute de focşăneni au participat la Tîrgul de carte desfăşurat la sfîrşitul săptămînii la Teatru u editurile au plecat mulţumite, mulţi focşăneni achiziţionînd cărţi de literatură, pentru copii sau de dezvoltare personală

Preţ de trei zile, Focşaniul a fost „capitala” cărţilor. Peste 20 de edituri şi-au “îngrămădit” cărţile pe standurile amplasate în Teatrul Municipal, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Tîrgului de Carte de la Focşani, încheiat sîmbătă. A fost o activitate de anvergură, atît pentru Biblioteca Judeţeană care a pus totul la cale, cît şi pentru comunitate. Pe parcursul celor trei zile, focşănenii s-au perindat pe la standuri, cercetînd cu atenţie ofertele editurilor. “A fost o manifestare aşteptată de comunitate, avînd în vedere că noi n-am mai organizat tîrgul de carte de doi ani de zile. Asta a fost şi una din motivaţiile care ne-au determinat să îl organizăm. Am reuşit să adunăm peste 20 de edituri, care au venit cu noutăţi editoriale şi multe cărţi la preţuri pentru toate buzunarele. Participarea publicului a fost impresionantă, au dat dovadă de mult interes şi curiozitate, fapt care ne-a încurajat şi ne-a răsplătit oarecum eforturile”, ne-a spus Teodora Fîntînaru, directoarea Bibliotecii Judeţene. Preţul cărţilor a pornit de la 5 lei, cele mai scumpe fiind enciclopediile şi dicţionare, însă şi aici, reducerile au fost substanţiale. N-au fost ocoliţi nici scriitorii vrînceni, care au avut parte de propriul stand. Şi-au lansat cărţile şi scriitorii vrînceni Gheorghe Neagu şi Florin Agafiţei, dar şi Valeriu Tudor, ministru-consilier însărcinat cu afaceri la Paris pînă în 1989 şi ambasador al Romaniei din 1992. Fără îndoială, publicul prezent a avut din ce alege, titlurile fiind diverse, iar preţurile reduse.  

Între literatură, vampiri şi cărţi de dezvoltare personală

Tot beletristica a fost la mare căutare şi anul acesta, însă printre cerinţele celor veniţi s-au numărat şi cărţile de dezvoltare personală, dar şi cele pentru copii. “Am căutat în principal literatură, în mare parte cărţi pe care ni le-au dat profesorii să le citim, dar mi-au atras atenţia şi cîteva cărţi în afara şcolii. Nici pe mine nu m-a ocolit toată nebunia asta cu vampirii. Deşi nu mi-au plăcut filmul celebrului Twilight, aş fi tare curioasă să văd dacă într-adevăr, cartea este cu mult mai bună, cum se spune”, ne-a spus o elevă de liceu. N-au lipsit reducerile mari, de 25%, sau cărţile cu preţ unic de 13 lei, mulţi focşăneni îndreptîndu-se spre cărţile de copii, biografii celebre sau dicţionare. “Am făcut o scurtă trecere în revistă a editurilor. În general se caută beletristică, cărţi pentru copii sau din programa şcolară. Au fost căutate şi cărţile cu subiecte mai aplicate, pe teme de dezvoltare a personalităţii sau a unei afaceri de succes, dar şi dicţionare. Am încercat să facem şi noi achiziţii, pornind de la ce ne cere publicul şi buzunarul nostru. M-a bucurat să văd copii de mînă cu părinţii la standuri”, a completat Teodora Fîntînaru. În cele trei zile de tîrg, focşănenii au participat şi la lansări de carte, prezentări de monografii şi o sesiune de premiere a voluntarilor bibliotecilor. (Gabriela DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.