Educație

VIDEO!!!Tradiţia şi spiritualitatea pănceană, promovate pe bani europeni

Sorin Tudose
16 sep 2011 2355 vizualizări
In perioada 22-24 septembrie, la Mănăstirea Brazi va avea loc un „Festival de pictură religioasă - workshop-uri şi expoziţii”

Primăria oraşului Panciu va implementa pînă spre sfîrşitul anului 2012 proiectul “Tradiţie şi spiritualitate pănceană”, cu fonduri europene. Primarul Ion Petre, alături de viceprimarul Iulian Nica, a prezentat ieri beneficiile pe care le aduce proiectul comunităţii păncene. “În cadrul acestui proiect au fost gîndite mai multe evenimente care îşi propun să promoveze obiectivele cu valoare identitară din oraşul Panciu. Ne referim la Mănăstirea Brazi şi paraclisul subteran al lăcaşului de cult, la schitul Sfîntul Ioan Botezătorul, dar şi la hrubele lui Ştefan cel Mare. Primele evenimente care urmează să fie organziate sînt cele legate de promovarea Mănăstirii Brazi şi a Sărbătorii dedicată Sfîntului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstire, ale cărui moaşte sînt depuse la lăcaşul de cult din Panciu”, a declarat primarul Ion Petre. Promovarea va consta într-o campanie online şi una de difuzare de fluturaşi şi afişe cît şi în realizarea unor acţiuni la Mănăstirea Brazi cu ocazia hramului din 22 septembrie. Cu această ocazie, la mănăstire va fi organizată o expoziţie de icoane şi una cu fotografii reprezentative din istoria recentă a lăcaşului de cult. Totodată, pe 24 septembrie va fi organizată o seară literar-artistică în viziunea trupei de teatru Wannabes. În perioada 22-24 septembrie, la Mănăstirea Brazi va avea loc şi un „Festival de pictură religioasă - workshop-uri şi expoziţii”. În cadrul acestui eveniment vor avea loc: un atelier de creaţie religioasă - atelier de pictură, realizat de elevii de la Liceul „Al. I. Cuza” din panciu, dar şi un atelier demonstrativ – cîntec de toacă. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului  în Panciu. Se doreşte înfiinţarea unui Centru de Informare şi Orientare Turistică, realizarea site-ului www.panciuturistic.ro şi realizarea unui film documentar referitor la produsele turistice promovate prin proiect. De asemenea, se doreşte participarea la şase tîrguri şi expoziţii din ţară în scopul promovării obiectivelor turistice păncene. Proiectul este cofinanţat de Uniune Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului este de 998.218 lei din care 15.750 lei este contribuţia autorităţilor locale. Ion Petre a ţinut să precizeze faptul că proiectul nu se desfăşoară în scop electoral. Oare? (Sorin TUDOSE) 


Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea conferinţa de presă ţinută de autorităţile din Panciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ovidiu, acum 4599 zile, 3 ore, 57 minute, 44 secunde
De unde o scoti, mai Tudose, cu proiectul in scop electoral? Te-ai nascut ieri sau habar nu ai ce se intampla prin judet? Hramul de la Brazi are loc in fiecare an, iar festivalul religios de 3 ani. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.