Educație

InfoEducaţie: Stela Sebe, membru în Consiliul de Conducere al bibliotecarilor

Gabriela Draghici
15 sep 2011 1739 vizualizări
Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Sibiu a găzduit între 7-9 septembrie a XXII-a Conferinţă Naţională a Bibliotecarilor din Romania, pe tema „Bibliotecile în societatea cunoaşterii”.

Filiala Vrancea a fost reprezentată de Stela Sebe, preşedintele filialei, şi Liliana Leonte, bibliotecar la Şcoala „Anghel Saligny” Focşani. După prezentarea raportului Consiliului de Conducere pe ultimii patru ani, a fost ales noul preşedinte, dar şi Consiliul de Conducere al Asociaţiei pe următorii patru ani, din care face parte şi Stela Sebe, bibliotecar la Casa Corpului Didactic Focşani. Consiliul coordonează activitatea bibliotecarilor la nivel naţional. (G. D.)


1 octombrie este data limită pentru „Bani de liceu”


Liceenii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse îşi pot depune dosarele în cadrul programului social „Bani de liceu” pînă pe 1 octombrie. Condiţiile sînt ca familiile din care provin să aibă un venit brut lunar pe membru de familie pe ultimele trei luni anterioare depunerii cererii mai mic de 150 de lei. În perioada 1-27 octombrie, cei din conducerea liceelor vor verifica, pe baza anchetelor sociale realizate cu sprijinul referenţilor din primării, dacă veniturile declarate de solicitanţi corespund cu realitatea. Pe 28 octombrie, pe site-ul Ministerului Educaţiei va fi afişată lista cu beneficiarii eligibili, urmînd ca în perioada 28 octombrie-2 noiembrie să fie depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 2-6 noiembrie, rezultatele finale urmînd să fie afişate pe 7 noiembrie. Liceenii care vor fi declaraţi eligibili vor primi în acest an şcolar un ajutor în valoare de 180 de lei lunar. Banii se primesc şi pe perioada vacanţelor şi a practicii în producţie. (G. D.)

 
Rechizite şcolare gratuite şi... întîrziate


Elevii care provin din familii sărace vor primi cu întîrziere rechizitele şcolare oferite gratuit printr-un program guvernamental. Procedurile de achiziţionare a rechizitelor s-au blocat din cauza licitaţiei, pentru că nici una din firmele care s-au înscris nu a întrunit criteriile cerute. O nouă licitaţie va fi organizată, deşi asta ar însemna întîrzierea pachetului de rechizite. 17.460 de elevi ar urma să beneficieze de aceste rechizite, în valoare de 454.120 de lei. Valoarea maximă a fiecărui pachet se ridică la 25 de lei pentru fiecare elev din ciclul primar şi 30 de lei pentru cei din ciclul gimnazial. Principala condiţie este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2011 să nu depăşească maximum 50% din salariul minim brut pe ţară, care este de 670 lei. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.