Educație

Absente cu duiumul si note putine in catalog

Camelia Stănilă
29 mar 2006 1341 vizualizări
Inspectorii scolari i-au controlat pe elevii de la seral si de la scolile de arte si meserii. "Generalul" Danut Popoiu considera ca inspectiile neanuntate sint mult mai eficiente.

Elevii de la seral, dar si cei din scolile de arte si meserii (SAM), chiulesc pe rupte, iar situatia se va acutiza acum, ca a venit si primavara. Aceasta a fost concluzia inspectorilor scolari care au luat la verificat toate liceele din Focsani. Controlul a fost realizat luni, intre orele 17.30- 19.30, pentru a se vedea prezenta la ore a elevilor care au program dupa-amiaza, situatia notarii, dar si prezenta directorilor in scoala si a dascalilor la ore. "Sint nepermis de multe absente la seral si la SAM. Vom analiza aceasta situatie si vom lua masurile care se impun. Daca sint prea multe clase, le mai comasam din toamna. Pe directori i-am gasit la program, insa au fost putine cazuri de profesori care au lipsit de la ore. Urmeaza sa primim explicatii de la cei absenti", a declarat inspectorul general Danut Popoiu. Seful invatamintului vrincean s-a aratat extrem de nemultumit de situatia notelor din cataloage. "Sint foarte putine note in catalog, desi scoala a inceput de citeva saptamini bune. Si nu e normal acest lucru, de vreme ce se apropie sarbatorile pascale ... Toata lumea stie ce se intimpla in saptamina de dinainte si dupa vacanta. Daca intram cu notarile la inceputul - sfirsitul lui mai, ne aglomeram. De aceea vom continua astfel de controale si in unitatile scolare din afara orasului, fara a deregla nsa inspectiile RODIS (regulamentul de organizare si desfasurare al inspectiilor scolare - n.r.)", a mai afirmat seful ISJ Vrancea. Oficialul Scolar a precizat ca, in aceste zile, inspectorii sint in control la scolile din comuna Tataranu, pentru saptamina viitoare fiind programati dascalii din comuna Naruja. Pe de alta parte, profesorul Danut Popoiu spune ca inspectiile neanuntate sint mult mai eficiente si surprind mult mai bine realitatile din scoala. "Nu sint multumit intru totul cu aceste inspectii RODIS, care sint anuntate dinainte si seamana mai mult cu o curatenie de Pasti. Profesorii se pregatesc din timp, scutura maculatoarele elevilor ca totul sa fie in regula ... Se surprinde o secventa din activitatea scolara, insa una mult mai cosmetizata. Consider ca sint mult mai eficiente inspectiile neanuntate. Si cred ca ar fi mult mai apreciate de unii colegi", a afirmat inspectorul general Danut Popoiu. Acesta recunoaste insa ca exista si scoli care n-au mai fost inspectate de ani buni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.