Educație

Pînă pe 20 septembrie se depun solicitări la decontarea navetei

Gabriela Draghici
13 sep 2011 3455 vizualizări
Dascălii navetişti pot primi lunar între 50 şi 250 lei pentru decontarea transportului Naveta elevilor se va deconta şi anul acesta, iar solicitările către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea se vor face pînă pe 20 septembrie.

“Anul trecut am achitat integral naveta elevilor. În octombrie se va face plata pentru septembrie, însă doar pe abonamente”, ne-a spus inspectorul şcolar general Stan Rogoz. Condiţia este ca elevii care solicită bani de transport să nu aibă şcoală în sat, iar liceenii să fie repartizaţi într-o şcoală din afara localităţii din care provin. Ministerul Educaţiei decontează abonamentul fiecărui astfel de elev pe rutele pe care acesta face naveta, însă pentru cei care au şcoală în localităţile de domiciliu, dar doresc să studieze într-o unitate de învăţămînt din oraş nu se va deconta. Decizia vine pe fondul nemulţumirilor primarilor din toată ţara, care s-au plîns de faptul că multe din microbuzele şcolare sînt depăşite şi nu mai fac faţă transportului elevilor, fie că acestea sînt insuficiente. La nivelul judeţului, unii elevi s-au plîns că şoferii de pe cursele interjudeţene le eliberează mai greu abonamente cu reducere de elev. De asemenea, Legea Educaţiei prevede că, începînd cu anul acesta, dascălii navetişti trebuie să primească lunar între 50 şi 250 lei, în funcţie de distanţă. În cazul în care nu există mijloace de transport în comun între localitatea de domiciliu şi şcoală, aceştia pot primi contravaloarea a 7,5 litri benzină la 100 km parcurşi, dacă se deplasează cu maşinile personale. Anul trecut, 1.164 de dascăli vrînceni făceau naveta, din care doar 367 beneficiau de decontare, pentru că primăriile susţineau că nu dispun de fonduri. (Gabriela DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Un profesor navetist, acum 4607 zile, 4 ore, 29 minute, 30 secunde
Precizati clar daca se deconteaza obligatoriu sau nu, cui trebuie sa ne adresam sau unde trebuie depuse cererile/biletele.La primarii sau ISJ?
Fericitus, acum 4607 zile, 8 ore, 7 minute, 13 secunde
Doamna Gabriela Draghici, ar fi bine sa precizati foarte clar dk se deconteaza naveta profesorilor si care este procedura. Daca tot vreti sa abordati astfel de subiecte sensibile trebuie sa o faceti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.