Educație

Profii de mate nu mai ştiu să numere: Un picat a obţinut o mărire de 4.10 puncte după contestaţii

Gabriela Draghici
7 sep 2011 2066 vizualizări
Procentul de promovabilitate a urcat pînă la 21,7% după contestaţii .Elevul Cap-Mare de la Colegiul Tehnic “V. D. Cotea” a obţinut mărirea notei la matematică cu 4,10 puncte, de la 2,80 la 6,90 .IŞJ se pregăteşte să pună “tunurile” pe licee, după rezultatele proaste de la examene


După ce 446 de liceeni şi-au făcut curaj şi au contestat notele primite de la profesorii corectori vrînceni, pentru 22 de elevi lucrurile au avut o întorsătură pozitivă. Astfel, după ce i-au întors pe profesorii băcăuani la contestaţii şi au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, procentul de promovabilitate a urcat în judeţ la 21,7%. Asta după ce înainte de contestaţii a fost de 20,5%. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la matematică, 170 la număr, urmate de 117 la limba şi literatura romană. Au existat diferenţe între notarea profesorilor vrînceni şi cea a profesorilor băcăuani, însă unul singur a depăşit limita acceptată de 1,5 puncte şi ridică unele suspiciuni.

La proba de matematică, după contestaţii, elevului Ionuţ Cap-Mare, absolvent al Colegiului Tehnic “V. D. Cotea” Focşani, i-a fost mărită nota cu 4,10 puncte, urcînd de la 2,80 la 6,90. Rezultatul iese în evidenţă, profesorii de matematică fiind în general atenţi la cifre. La limba romană, cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la eleva Denisa Paraschiv, absolventă a Colegiului Tehnic “Ion Mincu” Focşani, care, de la nota iniţială 5, a ajuns la 6,50. Comparativ cu prima sesiune însă, schimbările nu sînt prea mari, rata de promovabilitate în sesiunea din vară fiind de 39% după contestaţii. “Rezultatele la contestaţii confirmă evaluarea corectă realizată de profesori în prima etapă. Rata de promovabilitate devine acum 21,7% şi cu certitudine ea va fi punctul de plecare în inspecţiile şcolare şi în realizarea traseelor remediale în liceele din judeţ”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Maria Lupu.


Se anunţă inspecţii în liceele cu note mici


Rezultatele slabe au ridicat semne de întrebare cu privire la derularea procesului de învăţămînt de către profesorii vrînceni. Cum afirmă şi inspectorul şcolar general Stan Rogoz, în anul şcolar următor, inspectorii din IŞJ Vrancea va fi cu ochii pe managementul educaţional din şcoli. “Vom face o analiză serioasă a rezultatelor pentru fiecare liceu în parte şi vom stabili  măsurile care se impun, astfel încît rezultatele viitoare la examenul de Bacalaureat să fie cît mai bune”, a precizat “generalul” Rogoz. Sesiunea a doua a fost susţinută de 1.507 de liceeni, dintre care doar 394 au reuşit să promoveze examenul. Nu au existat note de 9 şi 10, în timp ce doar trei elevi a reuşit să obţină note peste 8. Deşi s-au înscris 1.758 de absolvenţi de liceu, 251 dintre ei nu s-au mai prezentat la examen. În prima sesiune au fost eliminaţi patru elevi pentru tentativă de fraudă, urmaţi de încă trei în a doua. Ambele sesiuni s-au desfăşurat cu supravegherea camerelor video şi a unor reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei. Comisia judeţeană de Baclaureat va porni acum analiza comună privind lucrările recorectate cu o notă mai mică sau mai mare cu peste 1,5 puncte. Comisia de cercetare va stabili cu exactitate dacă se justifică diferenţele extrem de mari dintre notele acordate şi va dispune sancţiuni. (Gabriela DRĂGHICI)


CASETA


Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro, găsiţi rezultatele finale de la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, împărţite pe discipline.

Aveti atasate rezultatele obtinute dupa analizarea contestatiilor depuse la limba si literatura romana, matematica si proba la alegere a profilului si specializarii, respectiv biologie, chimie, fizica sau stiinte sociale.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.