Educație

Doar doi candidaţi din zece au trecut bac-ul în toamnă

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 1232 vizualizări
Nici un candidat nu a obţinut nota 10

Opt din zece candidaţi au picat bacalaureatul din sesiunea de toamnă, a anunţat ieri Ministerul Educaţiei. Conform centralizării finale, înainte de contestaţii, procentul elevilor care au reuşit la examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, este de 19,52 la sută raportat la numărul de candidaţi prezenţi, adică 17.778 de candidaţi. În sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 110.708 candidaţi. Dintre aceştia s-au prezentat 91.060 de candidaţi, 410 fiind eliminaţi la nivel naţional pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Dintre candidaţii care au luat examenul de bacalaureat, 14.527 au obţinut medii între 6 şi 6,99, 2.889 au avut medii între 7 şi 7,99, 352 - medii între 8 şi 8,99, iar 10 au avut medii între 9 şi 9,99. Nici un candidat nu a obţinut media 10.
Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în 7 septembrie.

Liberalii politizează examenul

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat ieri, după şedinţa USL, că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. "Solicităm, considerăm normal ca ministrul Funeriu să demisioneze, măcar pentru aceste rezultate, care sînt produsul muncii lui de doi ani, a ministerului lui, dar probabil că nu o va face", a spus Antonescu. Liderul PNL a apreciiat că ceea ce s-a întîmplat la prima şi la a doua sesiune a bacalaureatului reprezintă una dintre cele mai grave situaţii pe care guvernarea actuală le-a generat. "Nu cred că putem să acceptăm răspunsul simplu şi stupid pe care Funeriu şi colegii din Guvern îl dau, că tinerii absolvenţi sînt într-o proporţie nemaintîlnită sub nivelul cerut de parcursul şcolar", a declarat Antonescu. El a spus că nu este posibil ca, la capătul unui ciclu şcolar în care elevii sînt pregătiţi într-un anumit ritm, să schimbi regulile jocului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.