Educație

Inspectoratul Scolar a "barbierit" 23 de directori de scoli

Gabriela Draghici
31 aug 2011 16696 vizualizări
Odata cu pensionarea profesorului Radu Stefan, la cirma Colegiului Economic a fost numit profesorul de fizica Bogdan Ciubotaru, liderul FEN pe liceu u numirea a fost o surpriza intrucit multi o vedeau directoare pe Sonica Darmanescu, profesor de stiinte economice u la pensie au iesit si Cristina Mazilu, inspector scolar pe invatamint prescolar, dar si directoarea de la „Elena Doamna”, Paraschiva Sandulachi u ISJ a schimbat pentru a treia oara conducerea Colegiului Tehnic „V. D. Cotea” u prin ISJ a fost vazut in ultimele zile, chiar de mai multe ori, fostul „general” Danut Popoiu, vazut de muti seful din umbra al ISJ

Tavalugul schimbarilor instrumentate de echipa ISJ s-a reluat ieri, cind in sedinta Consiliului de Administratie s-a decis ca 23 de directori ai unitatilor de invatamint din judet sa fie schimbati din functii. Asta pentru ca pe 31 august, mandatele a 103 de directori si 24 de directori adjuncti au expirat. Desi in sedinta de ieri s-a dat si verdictul in cazul calificativelor acordate celor 130 de directori evaluati de echipa ISJ, conducerea institutiei a preferat sa le mai tina “ascunse” citeva zile. Inspectorul general Stan Rogoz a refuzat sa comenteze pe marginea schimbarilor instrumentate de ISJ, “ascunzindu-se” in spatele unui comunicat de presa in care nu s-a mentionat decit ca “s-a asigurat deschiderea noului an scolar 2011-2012 in cele mai bune conditii”. De altfel, in ultimele zile, „generalul” Rogoz a avut parte de multe vizite „portocalii” in biroul ISJ, printre care s-au numarat si profesorul unirist Danut Popoiu, consiler municipal PDL si fost inspector scolar general, dar si consultantul liderului PDL Vrancea, Ciprian Bobeica. Se stie ca presedintele PDL, Alin Trasculescu, i-a delegat lui Popoiu responsabilitatea invatamintului vrincean, in virtutea faptului ca este fost inspector scolar general esuat in luptele politice cu un alt „general”, liberalul Iordache Bostan. In acest context, Popoiu este privit de multa lume ca fiind „seful din umbra” al ISJ, singurul obstacol in calea revenirii sale oficiale fiind interminabilele procese pe care Bostan le are cu Ministerul Educatiei. Deocamdata, echipa din fruntea ISJ ramine intacta, asa cum a anuntat si Stan Rogoz, in urma cu doua zile. Desi inspectorul scolar pe invatamintul prescolar Cristina Mazilu a iesit la pensie, suplinitorul acesteia nu a fost inca anuntat.


Sfirsitul unei epoci: Bogdan Ciubotaru in locul lui Radu Stefan


Printre cei care au iesit incepind de astazi la pensie se numara si directorul Colegiului Economic “Mihail Kogalniceanu” Focsani, profesorul de istorie Radu Stefan, unul dintre cei mai longevivi directori de scoli. Astfel, noul director de la Economic este Bogdan Ciubotaru, profesor de fizica si informatica din cadrul unitatii, dar si liderul FEN al colegiului. Radu Stefan se declara multumit de alegerea ISJ. “Este titularul scolii de 15 ani, are pregatirea necesara si este un om echilibrat, care gaseste echilibru intre exigenta si cumsecadenie. Mi se pare o solutie buna. Are o relatie buna cu cadrele didactice, astfel ca toti sint multumiti. Din cite stiu eu, nu este o numire politica. In discutiile mele cu dl. Rogoz n-am avut decit o singura pretentie: sa gaseasca un om care sa ofere stabilitate si continuitate scolii. Si dl. Rogoz a tinut sa fie un om care sa apere imaginea liceului. A tinut cont si de ce i-am spus si eu”, ne-a spus Radu Stefan. Originar din Milcovul, profesorul Stefan a condus Colegiul Economic timp de aproape doua decenii, timp in care a impus un regulament respectat cu strictete de colectivul de profesori si elevi in ceea ce priveste ordinea si disciplina. “Plec cu o anumita parere de rau… Am o problema acum cu faptul ca de luni va trebui sa imi gasesc ceva de facut. Am fost obisnuit sa stau zece ore pe zi la scoala. In general, sint multumit de ce am lasat in urma, daca as lua-o de la capat, pe unele lucruri le-as face la fel, pe altele altfel, si pe altele nu le-as mai face deloc, insa in mare parte a fost foarte bine”, a completat deja fostul director. Proaspat iesita la pensie este si Paraschiva Sanculachi, directorul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva “Elena Doamna” Focsani, in locul careia a fost numita Ioana Cherciu. Si Ana Hanu, directoarea Scolii Sindrilari-Reghiu, a iesit la pensie, in locul acesteia fiind instalata profesoara de romana Mirela Marcu. “La urma urmei s-a gasit o rezolvare provizorie. Dinsa este o profesoara tinara si ambitioasa si va face fata sigur cerintelor. Este decizia Inspectoratului, in colaborare cu Primaria comunei. Primaria a recomandat-o ISJ-ului, pentru ca voiau un om din comuna”, ne-a spus profesoara Hanu, care a fost foarte apreciata de comunitate pentru munca depusa in slujba scolii.


Instalati in fotoliul de director acum citeva luni, inlocuiti ieri


O mica parte dintre cei inlocuiti ieri abia apucasera sa se instaleze in fotoliul de director, fiind numiti de acelasi Stan Rogoz si ehipa sa in urma cu doar citeva luni. Doua astfel de exemple sint Carmen Oprea, pina ieri directoare a Colegiului Tehnic “V. D. Cotea”, si Adrian Avram, director la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud. In jurul celui din urma insa existau controverse cu privire la comportamentul sau uneori agresiv fata de elevi. In locul acestuia a fost numita Florina Croitoru, profesoara de chimie. Cit despre conducerea Colegiului Tehnic “V. D. Cotea”, s-a facut inca o data rocada intre directorii adjuncti. In urma cu citeva luni, Florin Iamandei, care a condus scoala de peste 20 de ani, a fost inlocuit la expirarea mandatului cu directorul adjunct Carmen Oprea. Ieri insa, Stan Rogoz a decis numirea directorului adjunct Remus Paraschiv in functia de director. Despre Paraschiv se spune ca de fapt el era cel care conducea liceul. Multe voci din scolile vrincene spun ca de fapt inlocuirea profesoarei Oprea s-a bazat si pe rezultatele extrem de slabe obtinute de elevii liceului la examenul de Bacalaureat, mai putin de 3% dintre acestia promovind examenul. Florin Iamandei insa a refuzat sa comenteze noua formula. O alta schimbare s-a produs si la conducerea Grupului Scolar “Simion Mehedinti” Vidra, schimbare ce se vehicula de mult. Profesoara Maricica Babis, de altfel si buna prietena cu inspectorul scolar adjunct Maria Lupu, a fost inlocuita cu profesoara Adela Potop. Si Scoala Boghesti se bucura de o noua persoana delegata sa conduca institutia, dupa ce fosta directoare Veronica Chirila a fost condamnata pentru dare de mita. Aceasta a dat o spaga de 1.000 de lei ca fiul sau, elev la Liceul “Alexandru Vlahuta” din Podu Turcului, sa obtina note bune la examenul de Bacalaureat de anul trecut. In locul acesteia a fost numita Iulia Ciocirlan. Si in locul profesoarei Diana Topa a fost numita o alta persoana, dupa ce aceasta si-a dat demisia din functia de director al Scolii Fitionesti. Diana Topa era numita pe baza de concurs, mandatul acesteia expirind abia in 2013. Desi a invocat motive personale pentru retragere, se pare ca aceasta nu colabora foarte bine cu primaria locala, fapt necesar in contextul descentralizarii scolilor.

 
Schimbari in masa la scolile din mediul rural


Si scolile rurale au fost vizate de echipa ISJ. Adrian Spinu, directorul Scolii Balesti, a fost inlocuit cu Oana Secu, profesorul Spinu fiind singurul director care in urma reevaluarii de anul trecut a fost apreciat cu calificativul „bine” de Consiliul de Administratie al ISJ. Stefan Sandu, directorul Scolii „Ionel Sirbu” Ciorasti”, a fost inlocuit cu Mircea Coserea, iar Dorel Iorgu, directorul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Mihalceni , a fost inlocuit cu Nicoleta Negru. De asemenea, in locul Tatianei Cristian, directoarea Scolii Gologanu, va veni Valentina Tirtan, in locul Mirelei Nistor, directoarea de la Scoala „Dumitru Pricop” Negrilesti, va veni Janina Nicoara, iar in locul Sorin Cezar Chiriac, directorul Scolii Nereju Mic, a fost numita Janina Nicoara. Voica Costache, directoarea Scolii Slobozia Bradului, a fost inlocuita cu Liliana Botan, Gicuta Avram, directoarea Scolii Slobozia Ciorasti, a fost inlocuita  cu Mihaela Iuliana Marcu, iar in locul Cristinei Gheorghe, directoarea Scolii Bordeasca Veche nr. 2, va veni Doina Mirela Serea. Printre noii directori se numara si Aurelian Sibechi – Scoala Tifesti, Andrei Cosmin Seceleanu – Scoala Vinatori, Mihaela Partenie – Scoala Virtescoiu, Camelia Gherasim – Scoala Vidra, Carmen Sandru – Scoala Vizantea Razaseasca si Vasilica Isac – Gradinita cu program prelungit nr. 2 Focsani. Cei 27 de directori  si patru directori adjuncti cu concurs au scapat de “mazilire”. Mandatele acestora expira in mai-iunie 2012, decembrie 2012 si 2013. (Gabriela DRAGHICI)     
Noii directori:
1.    Ioana Cherciu – Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Elena Doamna” Focsani
2.    Bogdan Ciubotaru – Colegiul Economic „MIhail Kogalniceanu” Focsani
3.    Remus Paraschiv – Colegiul Tehnic „V. D. Cotea” Focsani
4.    Florina Croitoru – Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud
5.    Adela Potop  - Grupul Scolar „Simion Mehedinti” Vidra
6.    Oana Secu – Scoala cu clasele I-VIII Balesti
7.    Iulia Ciocirlan – Scoala cu clasele I-VIII Boghesti
8.    Mircea Coserea – Scoala cu clasele I-VIII „Ionel Sirbu” Ciorasti
9.    Nicoleta Negru – Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Mihalceni
10.    Gherghina Blaj – Scoala cu clasele I-VIII Fitionesti
11.    Valentina Tirtan – Scoala cu clasele I-VIII Gologanu
12.    Janina Nicoara - Scoala cu clasele I-VIII „Dumitru Pricop” Negrilesti
13.    Florentina Artenie – Scoala cu clasele I-VIII Nereju Mic
14.    Mirela Marcu – Scoala cu clasele I-VIII Sindrilari-Reghiu
15.    Liliana Botan – Scoala cu clasele I-VIII Slobozia Bradului
16.    Mihaela Iuliana Marcu – Scoala cu clasele I-VIII „Ioan Voda cel Viteaz” Slobozia Ciorasti
17.    Doina Mirela Serea – Scoala cu clasele I-VIII Bordeasca Veche nr. 2
18.    Aurelian Sibechi – Scoala cu clasele I-VIII Tifesti
19.    Andrei Cosmin Seceleanu – Scoala cu clasele I-VIII Vinatori
20.    Mihaela Partenie – Scoala cu clasele I-VIII Virtescoiu
21.    Camelia Gherasim – Scoala cu clasele I-VIII Vidra
22.    Carmen Sandru – Scoala cu clasele I-VIII Vizantea Razaseasca
23.    Vasilica Isac – Gradinita cu program prelungit nr. 2 Focsani

Cine a parafat schimbarile?


Din echipa Consiliului de Administratie, cel care a dat “verdictul” final pe linia de schimbari fac parte: Stan Rogoz (inspector scolar geneal), Maria Lupu (inspector scolar adjunct), Cristina Mazilu (inspector scolar in invatamint prescolar), Emil Radu (inspector scolar management educational), Cristinel Stiru (inspector scolar mamagementul resurselor umane), Daniela Janet Popoiu (director Casa Corpului Didactic Focsani), Ion Ionascu (inspector scolar fizica), Doina Grigoriu (compartiment plan salarizare), Ilie Georgeta (contabil-sef) si Costel Militaru (compartiment investitii). In general, listele se fac dinainte, iar in sedinta se aproba mai mult formal.

Vezi in atasament Comunicatul Inspectoratului Scolar Judetean


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 34

Adaugă comentariu
O ELEVA NESTIUTOARE, acum 2650 zile, 11 ore, 17 minute, 40 secunde
"""" aaa 02-09-2011 A mai batut Stefan vreun copil in ultimii 15 ani? In anii 90 isi batea elevii. """""............NU AM AUZIT DRAGA,DAR IN CURIND O SA citeste integral
Respect, acum 2679 zile, 20 ore, 4 minute, 50 secunde
Tot respectul pentru doamna director Avram care a demisionat! De asemeni tot respectul pentru noua doamna director Marcu de la Slobozia Ciorasti. Le cunosc pe amandoua, sunt profesoare de calitate ale citeste integral
stie tot, acum 2687 zile, 16 ore, 40 minute, 24 secunde
bine ca nu au schimbat iar directorul si la Generala 1 in Marasesti,e bine asa cum e ,ca fosta doamna Rusu N. functiona numai cu spaga,cadouri ,favorizand numai colegii de sex masculin...se intelege citeste integral
nimeni, acum 2691 zile, 10 ore, 59 minute, 39 secunde
rusine pt noul director pus in functie la slobozia ciorasti!la slobozia ciorasti ca sa stie toata lumea comuna este condusa numai de preotese si popii ceea ce ne arata ca ne intorcem pe vremea cand citeste integral
un parinte, acum 2692 zile, 8 ore, 16 minute, 4 secunde
Draga aaa, probabil ca tu esti unul dintre aceia. Si dupa stilul ireverentios pe care il folosesti, chiar meritai i!
aaa, acum 2692 zile, 15 ore, 40 minute, 20 secunde
A mai batut Stefan vreun copil in ultimii 15 ani? In anii 90 isi batea elevii.
barbierul din sevilla, acum 2692 zile, 16 ore, 56 minute, 6 secunde
figaro-n sus/ figaro-n jos/popoiu si stiru rad frumos!
paznicul , acum 2692 zile, 21 ore, 24 minute, 42 secunde
Plec cu o anumita parere de rau… Am o problema acum cu faptul ca de luni va trebui sa imi gasesc ceva de facut. Am fost obisnuit sa stau zece ore pe zi la citeste integral
Costel Yahoo, acum 2693 zile, 5 ore, 11 minute, 49 secunde
In fiecare articol scris despre invatamant de istetii jurnalisti ai ziarului de vrancea , gasesti acelasi stil nesimtit de a vorbi despre cadrele didactice, aceeasi lipsa de profesionalism si rabat de citeste integral
femeia de serviciu, acum 2693 zile, 6 ore, 35 minute, 5 secunde
invidiosilor!dar portiile de mancare trimise zilnic acasa din mancarea amaratilor de la centru de matracuca directoare ca de... fala si mandria cu cheltuiala se tin!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.