Educație

Bacalaureatii sustin azi proba obligatorie a profilului

Gabriela Draghici
30 aug 2011 1725 vizualizări
La proba orala de limbi straine rezultatele au fost slabe

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat continua si astazi cu probele scrise. 1.315 de absolventi de liceu vor sustine proba obligatorie a profilului in cele cinci centre de examen din oras. Majoritatea dintre acestia isi vor incerca norocul a doua oara la matematica, biologie, fizica si chimie. Cea de-a doua sesiune se va incheia vineri, 2 septembrie, cu proba la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate duminica, 4 septembrie, in cursul aceleiasi zile acceptindu-se si contestatiile celor nemultumiti. Dupa eventualele recorectari, rezultatele finale vor fi date publicitatii pe 7 septembrie. Cit despre probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala intr-o limba de circulatie internationala, picatii primei sesiuni n-au iesit prea “coafati”. Doar 108 absolventi de liceu s-au prezentat la sustinerea examenului, desi initial s-au inscris 136. Dintre acestia, la intelegerea unui text citit, 49 au primit calificativul “de instruire”, 25 sint de nivel “independent” si doar 15 au obtinut calificativul “avansat”. La producere mesaj scris, un singur candidat a reusit sa ia calificativul “avansat”, 34 cunosc doar notiunile introductive, iar 31 sint la nivel de “supravietuire”. La intelegerea textului audiat, 44 de candidati sint de nivel “supravietuire”, iar 18 avansati. La producerea mesajelor orale, doar cinci sint avansati. In cele din urma, in ceea ce priveste interactiunea orala, doar sapte au primit calificativul “avansat”. Examenul de maturitate este sustinut in Vrancea de 1.758 de absolventi de liceu vrinceni, mai exact 60% din totalul celor care au sustinut prima sesiune, care nu au promovat. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.