Educație

68 de școli din Vrancea au aplicat pentru programul de granturi prin care pot primi până la 200.000 euro/școală

Ziarul de Vrancea
1 feb 2022 3229 vizualizări
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:INQUAM-Photos-Octav-Ganea
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:INQUAM-Photos-Octav-Ganea

Școlile și liceele din țară cu un procent ridicat de risc de abandon școlar s-au putut înscrie în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar până pe 27 ianuarie. 68 de școli din județul Vrancea au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar și ar putea primi granturi de până la 200.000 euro/școală.

Doar 2500 dintre unitățile de învățământ care au aplicat vor primi bani. Până la finalul lunii martie 2022, într-o primă etapă, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare. Fiecare școală aprobată de minister va primi cel mult 200.000 de euro, bani europeni prin PNRR, prin care să dezvolte programe de reducere a abandonului școlar.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.

S-au depus 3.857 de cereri (dintre acestea, 332 au fost înregistrări duplicate, iar 6 – înregistrări fictive). Alte 30 de cereri au fost neeligibile (27 de unități de invățământ fără nivel gimnazial, un palat al copiilor și două unități de învățământ private). Prin urmare au fost 3.489 de intenții de participare valide.

În vederea stabilirii listei finale a unităților de invățământ eligibile, inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București verifică la ora actuală corectitudinea datelor transmise.

Doar 2500 de unități de învățământ preuniversitar vor primi fonduri, din lista de aproape 3500. Într-o primă etapă, până la finalul lunii martie 2022, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare.

Pentru ce pot fi folosiți banii?

Banii europeni pot finanța programe pe care unitățile de învățământ le propun: Școală după școală, ore remediale one-on-one sau în grup, evaluarea dificultăților de învățare, planuri individuale de învățare, sprijin colegial între elevi, cercuri școlare, consiliere și orientare școlară, mediere, Programe „A 2-a Șansă”, activități outdoor, terapie prin artă, dezvoltare de materiale educaționale, comunități de practică, coaching, leadership, participare la cursuri specifice de formare continuă, parteneriate cu alte entități din mediu public–privat, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying, excursii, tabere, festivaluri, evenimente educaționale, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, parteneriate cu alte școli, educație pentru sănătate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spunea într-o declarație la Pro TV că școlile vor putea plăti meditații pentru elevi sau le vor putea da lunar bani părinților ca să-și trimită copiii la școală, în programul de reducere a abandonului școlar.

Ce este abandonul școlar?

Mai jos, lista unităților de învățământ preuniversitar din județul Vrancea care au trimis cererile de aplicare până pe 27 ianuarie 2022

:

Citiți în documentul atașat în format PDF, lista unităților de învățământ preuniversitar la nivel naâional care au trimis cererile de aplicare până pe 27 ianuarie 2022:

Text informații:edupedu.ro


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.