Educație

Rogoz amina acordarea calificativelor

Gabriela Draghici
24 aug 2011 1903 vizualizări
Saptamina viitoare vor fi date publicitatii calificativele directorilor scolilor, dar si a inspectorilor scolari u Stan Rogoz si Maria Lupu vor fi si ei evaluati de o brigada a Ministerului Educatiei

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea urma sa se reuneasca ieri pentru a da votul decisiv privind calificativele acordate celor peste 100 de directori ai scolilor vrincene, intervievati saptamina trecuta. Avind in vedere ca pina vineri, sala de sedinte este ocupata de sedintele publice dedicate repartizarii posturilor pentru suplinitori, sedinta consiliului a fost aminata pentru saptamina viitoare. “Incepind de astazi (n.r. ieri) si pina vineri, vom avea multa treaba de facut. Sint foarte multi candidati pentru ocuparea posturilor pentru suplinitori, iar o parte dintre inspectorii scolari se ocupa de asta. Cel mai probabil, saptamina viitoare vom face sedinta, cind echipa va fi mai libera”, ne-a spus inspectorul general Stan Rogoz. Calificative vor fi acordate saptamina viitoare si celor 21 de inspectori scolari de specialitate care formeaza echipa de lucru a ISJ. Anul trecut, toti au fost apreciati de conducerea ISJ cu “foarte bine”. Cit despre directorii scolilor vrincene, toti au primit “foarte bine” anul trecut, cu exceptia directorului Scolii Balesti, Adrian Spinu, care a primit “bine”. De evaluare nu vor scapa nici Stan Rogoz si Maria Lupu, care si-au trimis fisele de autoevaluare Ministerului Educatiei. In luna octombrie, o brigada a Ministerului Educatiei va fi prezenta la ISJ pentru a evalua activitatea manageriala a celor doi inspectori aflati la cirma invatamintului vrincean. Anul trecut, evaluarea Ministerului nu s-a lasat fara „foc si fum”. Astfel, adjunctii de la acea data, Stan Rogoz si Maria Lupu au primit fiecare calificativul "foarte bine", primind peste 90 de puncte din 100 din partea echipei Ministerului, in timp ce Iordache Bostan, in calitate de inspector general, a obtinut calificativul "nesatisfacator", pentru prima data in ultimii doi ani, cind a fost evaluat doar cu "foarte bine". Calificativele acordate de ISJ vor cintari greu in decizia de prelungire a mandatelor directorilor de scoli care expira la sfirsitul lunii august. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.