Educație

Echipa EcoSapiens din Focsani, in tabara din Tara lui Andrei

Gabriela Draghici
17 aug 2011 2364 vizualizări
Cu finantarea de 5.000 de euro, scolarii vor amenaja un parc de odihna in Cartierul Sud

Echipa de elevi EcoSapiens a Scolii „Stefan cel Mare” din Focsani se numara printre premiantii concursului national „Tara lui Andrei”, proiect organizat de compania Petrom. Recompensati cu participarea in tabara din „Tara lui Andrei”, cu 5.000 de euro si un sistem multimedia pentru scoala, elevii au de gind sa amenajeze un spatiu de agrement si relaxare in zona Cartierului Sud din municipiul Focsani. In prezent, echipa se afla in tabara alaturi de voluntarii si echipele cistigatoare in statiunea montana Cheia din Prahova. Tabara va ajunge la final pe 27 august. „Am simtit ca am fost in alta tara. Am o experienta didactica de 30 de ani, dar am invatat in aceasta saptamina cit intr-o viata. Invatarea prin joc s-a dovedit a fi impresionant de eficienta. Copiii s-au intors cu totul schimbati si sint deja mult mai responsabili si mai atenti la nevoile celorlati. In tabara s-au cultivat grija pentru natura, spiritul de echipa si responsabilitatea pentru deciziile luate. Si toate acestea doar prin joc”, ne-a spus coordonatoarea echipei, profesoara Maria Sterea. Profesoara mentioneaza ca are de gind sa implementeze un sistem de formare in cascada, prin care sa transmita si celorlalti elevi din scoala cunostintele si abilitatile deprinse in tabara din „Tara lui Andrei”. Proiectul lor, „Un strop de natura printre ramuri de beton”, si-a propus imbunatatirea calitatii vietii si a relatiilor persoanelor din comunitate. Initiativa a pornit de la o concluzie recenta asupra normelor europene ce privesc spatiul verde. In cazul Focsaniului, acesta este, conform cercetarilor efectuate de echipa Scolii „Stefan cel Mare”, de aproape patru ori mai mic decit prevad normele, adica de doar 7 metri patrati pe cap de locuitor. In plus, proiectul vizeaza implicarea activa a elevilor si profesorilor in actiuni de voluntariat pentru ingrijirea si salubrizarea parcului. (Gabriela DRAGHICI)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.