Educație

Directorii scolilor vrincene, sub lupa Inspectoratului Scolar

Gabriela Draghici
15 aug 2011 2531 vizualizări
20 de directori ai scolilor gimnaziale vor fi pusi astazi fata in fata cu o comisie de evaluare din cadrul ISJ

Directorii unitatilor de invatamint din judet vor fi luati la puricat astazi de o comisie de evaluare a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Dupa ce si-au completat fisele de autoevaluare privind activitatea lor din anul scolar 2010-2011, acestia vor sustine astazi interviul, in baza caruia le vor fi acordate calificative. Seria interviurilor debuteaza cu 20 de directori de scoli gimnaziale din judet. In zilele ce vor urma va veni si rindul directorilor liceelor vrincene, ultimii programati fiind directorii de gradinite. Pina pe 24 august, interviurile se vor sustine de luni pina vineri, in intervalul oral 9.00-13.00. Directorii vor trebui sa prezinte un raport de activitate pe anul scolar trecut de maxim doua-trei pagini, in care sa bifeze cele mai importante realizari, motivindu-le in fata comisiei de evaluare a ISJ. Anul trecut, toti managerii unitatilor scolare din judet au primit calificative de „foarte bine” cu exceptia unuia singur, care a fost apreciat cu „bine”. Cu toate acestea, o buna parte din fostii directori au fost inlocuiti in cursul anului scolar trecut. Si inspectorul general Stan Rogoz anunta noi schimbari la finele acestei luni. Dupa ultimele interviuri programate pe 24 august, directorii mai au de trecut o „cumpana”. La sfirsitul lunii august, mandatele a 130 de directori, 24 de directori adjuncti si 22 de inspectori scolari expira. In prezent, doar 27 de directori si-au cistigat functiile prin concurs, in timp ce alti 103 au fost numiti prin detasare in interesul invatamintului in cursul anului scolar trecut. Cit despre cei 24 de directori adjuncti, doar patru au ocupat postul pe baza de concurs. La capitolul inspectori scolari,din echipa ISJ care numara 22 de inspectori scolari de specialitate n-a mai ramas nici unul care sa fi sustinut concurs pentru ocuparea functiei. (G. DRAGHICI)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
elvila, acum 4635 zile, 16 ore, 18 minute, 2 secunde
Spiruharisti, repetenti, papitoi, mascote...astea au fost numirile din primavara ..nici o "tangenta" cu sistemul educational...macar in ceasul al 12-lea ceas sa constientizeze si d-nul Rogoz citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.