Educație

Inspectorii scolari se vor pregati de concurs

Camelia Stănilă
16 mar 2006 859 vizualizări
Metodologia a fost publicata ieri de Ministerul Educatiei si Cercetarii. 14 inspectori scolari sint la final de mandat, in acest an, insa la concurs se vor prezenta si inspectorii nou-numiti.

Inspectorii scolari vor trebui sa se pregateasca de concurs, avind in vedere ca Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat ieri noua metodologie de ocupare a posturilor in Inspectoratul Scolar. In Vrancea, mai bine de jumatate dintre inspectori au ajuns la final de mandat, insa in ISJ exista si numiri cu delegatie, ceea ce face ca numarul functiilor disponibile sa fie de aproape 20. Testarea va avea loc, cel mai probabil, la sfirsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai, pentru ca lista posturilor vacante trebuie afisata cu cel putin 30 de zile inainte de concurs. In plus, intre 3-14 aprilie este organizat concursul pentru directorii de scoli, asa ca inspectorii vor mai avea de asteptat citeva zile. Pentru a ocupa functia de inspector scolar, dascalii trebuie sa fi absolvit o institutie de invatamint superior de lunga durata, cu diploma de licenta, sa fie titular in invatamint, sa aiba gradul II si o vechime la catedra de cel putin 8 ani. De asemenea, pe ultimii 3 ani dascalii trebuie sa aiba doar calificativul "foarte bine", iar in anul scolar curent nu trebuie sa fi fost sanctionat disciplinar. Condamnarea pentru savirsirea unei infractiuni constituie un impediment pentru inscrierea la concurs. De asemenea, aspirantii la functia de inspector scolar trebuie sa aiba cel putin 4 ani pina la pensie. Trebuie amintit ca in dosarul de inscriere candidatul trebuie sa includa si o declaratie pe proprie raspundere, precum ca nu a desfasurat activitati de politie politica. Concursul va avea mai multe probe, respectiv evaluare de CV, aprecierea recomandarii din partea Consiliului de Administratie al unitatii in care profeseaza candidatul, inspectie speciala la clasa si o proba practica, care consta in asistenta la o ora, analiza lectiei si intocmirea procesului verbal de inspectie. Ultima proba de concurs consta intr-un interviu, compus dintr-un test grila cu itemi de legislatie scolara si management educational, unii redactati intr-o limba straina, alaturi de un interviu in fata comisiei. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina minim 111 puncte, din cele 150 posibile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.