Educație

Vinexport Focsani ataca piata chineza alaturi de premierul Boc

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 3824 vizualizări
Producatorul de vin Vinexport SA Focsani vrea sa-si consolideze afacerile cu vin pe piata din China

Conducerea companiei vinicole face parte din delegatia de oameni de afaceri care il insoteste pe premierul Emil Boc in vizita oficiala pe care acesta o face in ceea mai puternica tara din Asia pina pe 16 august. Delegatia de oameni de afaceri care-l insoteste pe premier a fost propusa de Ministerul Economiei si Camera de Comert si Industrie Bucuresti din rindul firmelor care vor sa-si consolideze prezenta economica in China si care au deja schimburi comerciale in zona. Inainte de plecare, premierul Boc a declarat ca va fi insotit de o delegatie de oameni de afaceri români, cu precizarea ca acestia îsi suporta separat cheltuielile. Vizita are o componenta economica extrem de importanta, dupa cum a spus premierul, intrucit delegatia va participa la un forum economic româno-chinez, unde vor fi prezentate oportunitatile de investitii pe care tara noastra le poate oferi afaceristilor chinezi. Compania Vinexport SA Focsani estima anul trecut ca va avea vinzari de peste un milion de euro pe piata chineza, principala destinatie de export a companiei. Acest nivel reprezinta 10% din cifra de afaceri a companiei. Potrivit unor cercetari de piata, pretul mediu de vinzare a unei sticle de vin in China este de 3,12 dolari, volumul pietei ridicindu-se la aproximativ 122 milioane de sticle. Planurile companiei vizeaza ca pina în 2012 sa ajunga la o cota de 1% din importurile totale de vin îmbuteliat în sticla de 0,75 litri ale Chinei. Vinexport Focşani mai exporta de asemenea si în Hong Kong si Macao. Compania este detinuta de familia Jitea si de Constantin Busca, acesta detinind in jur de 9% din actiunile companiei. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.