Educație

Rezultatele finale la suplinire:Unu din doi suplinitori si-a luat adio de la catedra

Mihaela Beșleagă
12 aug 2011 1441 vizualizări
Promovabilitatea la concursul de suplinire in Vrancea a devenit 50% dupa rezolvarea contestatiilor, crescind de la 47% u sedintele publice de repartizare a celor 400 de posturi vor avea loc in perioada 24-28 august

Viitorii dascali si-au aflat ieri notele finale la concursul de suplinire, in urma corectarii celor 23 de contestatii. In urma reevaluarii acestor lucrari, promovabilitatea a crescut cu trei procente, de la 47% la 50%. Astfel, patru candidati care luasera initial note cuprinse intre 1 si 4,99 au reusit sa treaca examenul, primind o nota mai mare de 5. In final, din cei 138 de candidati, 70 au luat note cuprinse intre 1 si 4,99, 63 de dascali au primit note intre 5 si 8  si doar trei au reusit sa treaca de pragul notei 8. Cea mai mare nota a fost 8,85, in timp ce doi candidati au reusit performanta sa „agate” un 1 curat. Intrucit examenul a fost diferit in comparatie cu anii anteriori, intrucit proba orala, considerata mai facila, a fost inlocuita cu un examen scris, si rezultatele au fost pe masura. „Nici nu se pune in discutie o comparatie cu examenul de anul trecut, cind a fost doar o proba orala. Cred ca cine vrea sa intre in sistemul de invatamint trebuie sa treaca de un examen suficient de dur”, a comentat rezultatele inspectorul general Stan Rogoz. Sedintele publice de repartizare prin suplinire, pe posturi netitularizabile, vor avea loc in perioada 24-28 august, incepind cu ora 9.00, in sala de sedinte a ISJ Vrancea.  Sint disponibile 400 de posturi complete si incomplete. Pentru catedrele intregi, prioritate au profesorii care au luat peste 7 la examenul de titularizare, urmati de suplinitorii calificati cu note peste 7, apoi de cei care au obtinut peste 5, iar daca sint solicitari, de profesorii pensionari. Pentru fractiunile de norme, la plata cu ora, au prioritate titularii, pensionarii si apoi suplinitorii calificati. Daca mai ramin posturi vacante si dupa epuizarea acestor solicitari, vor putea aplica si suplinitorii necalificati, la care primeaza nota si studiile. Inspectorul general Stan Rogoz sustine ca nu vor mai ramine locuri vacante in invatamint dupa aceste repartizari publice, iar numarul necalificatilor care vor preda va fi mic, in special in satele izolate ale judetului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.