Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
30 iul 2011 1021 vizualizări
La nici doua saptamini de la anuntarea celei de-a II-a editii a programului “Bibliovacanta”, derulat intre 18 iulie-18 august la Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene “Duiliu Zamfirescu”, 60 de copii au raspuns "da”.

Ei au decis sa-si petreaca timpul liber la unul din cele patru cluburi gratuite, respectiv desen, lectura, joc-joaca si cinematografie. Acestia se pot inscrie la concursurile „Cititorul verii” si „Personajul de poveste preferat in acuarela”, care le vor aduce premii si diplome. Clubul de desen este preferat de aproape 30 de copii, care in fiecare zi de luni a saptaminii, sub indrumarea bibliotecarei Roxana Facaoaru, coloreaza si picteaza. Tot in cadrul aceluiasi program de vacanta pot fi utilizate zilnic jocuri de sah, remi, scrabble si se poate asculta muzica. Cluburile se desfasoara de luni pina joi intre orele 13.00-15.00, la Sectia pentru Copii si Tineret din strada Nicolae Titulescu nr. 12. Informatii suplimentare puteti afla la numarul de telefon 0237/626.646. (G. D.)
Au mai ramas 137 de locuri libere in licee
In urma celei de-a doua repartizari computerizate, care a avut loc in 22 iulie, 14 absolventi de clasa a VIII-a au ramas nerepartizati in liceele din judet. De asemenea, au mai ramas 137 de locuri libere, elevii mai avind o sansa in ultima repartizare, programata in intervalul 5-7 septembrie. Astfel, pentru absolventii de clasa a VIII-a care mai au de trecut de corigentele din perioada 29 august-2 septembrie, mai exista o sansa. Locuri disponibile mai sint la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focsani, Grupul Scolar Agricol Odobesti si Grupul Scolar „G. G. Longinescu” Focsani. La cea de-a doua repartizare au fost inscrisi 14 dintre cei 15 absolventi de clase gimnaziale nerepartizati in cadrul primei sesiuni. In prima etapa de inscriere au fost repartizati in liceele vrincene 3.089 de elevi. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.