Educație

Info-Educatie

Gabriela Draghici
26 iul 2011 1412 vizualizări
Rogoz da raportul despre examenele nationale

Inspectorul scolar general Stan Rogoz va prezenta miine, la Prefectura, de la ora 11.00, un raport privind modul de organizare si desfasurare a examenelor nationale de anul acesta, si rezultatele obtinute la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a si Bacalaurat. Judetul Vrancera se afla pe locul 19 la nivel national in topul rezultatelor obtinute de elevii de clasa a VIII-a la evaluarea nationala si la Bac. Rezultatele arata ca 27% dintre elevii care si-au incheiat studiile gimnaziale nu au reusit sa obtina nota de trecere. Principalul obstacol al scolarilor care din aceasta toamna se vor afla in bancile liceelor este matematica, proba la care 21% dintre acestia au primit note mai mici de cinci. Limba romana a pus mai putine probleme celor care tocmai au incheiat conturile cu scolile generale: doar 12% nu au luat nota de trecere. In prima sesiune a Bac-ului au sustinut examenul 3.075 de elevi, sapte fiind dati afara pentru tentativa de fraudare si putin peste 1.000 de liceeni au promovat examenul. Procentul de promovabilitate la Bac in Vrancea a fost de 39%. (G. D.)


151 de locuri libere la liceu pentru 15 absolventi nerepartizati


Ieri a fost ultima zi in care absolventii ciclului gimnazial si-au depus dosarele la liceele unde au fost repartizati, in urma sustinerii examenelor nationale. In prima repartizare computerizata, de pe 12 iulie, au fost repartizati 3.089 de absolventi din cei 3.104 care au depus optiuni, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute in cei patru ani de gimnaziu si la evaluarea nationala, dar si in functie de optiunile bifate pe fise. 15 elevi au ramas nerepartizati pentru ca nu au completat suficiente optiuni. Acestia isi vor putea gasi un loc in scolile vrincene in perioada 5-7 septembrie, cind are loc ultima repartizare. Pentru acestia, 15 licee din judet mai au disponibile inca 151 de locuri libere. Pentru anul scolar urmator au fost aprobate pentru clasa a IX-a 3.750 de locuri, dintre care 3.450 la zi si 300 la seral si cu frecventa redusa. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.