Educație

Viitorii profesori nu s-au inghesuit la catedre: au ramas 17 posturi neocupate

Gabriela Draghici
23 iul 2011 1819 vizualizări
trei dintre candidati au renuntat la posturi, pentru ca erau situate in sate indepartate u concursul pentru suplinire, calificati si necalificati, va avea loc pe 4 august

Viitorul nu suna bine pentru invatamintul vrincean. Desi au fost 81 de persoane cu note peste 7 obtinute la concursul de titularizare, cele 64 de posturi titularizabile vacante au fost exclusiv in mediul rural. La sedinta publica de ieri dimineata multi candidati nici macar nu au stiut unde se afla unitatile de invatamint respective, intrebind inspectorii scolari cam pe unde s-ar situa satele in care urmeaza sa predea. Au fost ocupate posturi in Serbanesti, Homocea, Sindrilari, Andreiasu, Ploscuteni, Corbita, Tulnici, Cornetu, Slobozia Bradului, Ruginesti, Racoasa si Spulber. Cele zece posturi de educatoare au fost primele "epuizate", o singura candidata renuntind la post, pentru ca nu era nici unul disponibil in Focsani. Restul vor preda incepind cu anul scolar urmator in Clipicesti, Balesti, Naruja, Andreiasu si Vintileasca. La limba engleza, desi erau patru posturi titularizabile, doua au ramas neocupate, pentru ca nu mai erau candidati care sa fi obtinut nota 7 la concurs. Si la franceza, singura candidata care a reusit sa obtina nota 7, dupa contestatie, a ales un post in Pufesti, inca 6 posturi raminind neocupate. La religie ortodoxa, desi erau 5 posturi titularizabile, doi dintre candidati au renuntat. La invatatori, "batalia" a fost mare, pentru ca posturile au fost cu mult mai putine decit candidatii. Odata ce au fost ocupate cele 9 posturi scoase la concurs, trei candidati cu note peste 7 au ramas pe dinafara. Posturi disponibile mai sint la matematica, limba franceza, limba engleza si religie ortodoxa. Desi au fost disponibile si doua posturi pentru profesorii de limba rromani, nimeni nu a fost interesat. A fost stabilita si data concursului pentru suplinire, calificati si necalificati, care va avea loc pe 4 august. Etapa a II-a, cea a repartizarii nationale, se va organiza in perioada 27-28 iulie. Asta inseamna ca cei care au reusit sa obtina note peste 7, dar au ramas nerepartizati in etapa judeteana, pot opta pentru posturi titularizabile, ramase neocupate, in alte judete. Lista cu posturile ramase neocupate la nivel national va fi postata pe site-ul Ministerului Educatiei, iar inscrierile se vor face, cel mai probabil, la sediul ISJ Vrancea. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.