Educație

Inca sase profesori titulari dupa contestatii

Gabriela Draghici
22 iul 2011 2150 vizualizări
Din cele 79 de contestatii depuse, doar sase au fost rezolvate favorabil u unuia dintre candidati i-a fost marita nota cu 1,90 puncte, ceea ce l-a propulsat in cursa pentru cele 64 de posturi titularizabile u cei 81 de profesori care au luat note peste 7 vor fi repartizati in sedinta publica de azi

In urma recorectarii celor 79 de lucrari contestate de candidatii vrinceni, profesorii evaluatori din centrele de evaluare din tara ne-au mai "servit" inca sase profesori titulari. Este vorba despre Mariana Noaptes (educatoare), Dumitru Barus (istorie), Cristina Mariana Rebegea (limba engleza), Mariana Bogdan (limba franceza), Laurentiu Nistor (religie ortodoxa) si Silviu Iulian Rosca (religie ortodoxa). Cea mai mare diferenta intre cele doua note este cea a lui Dumitru Barus, aspirant la un post pe catedra de istorie, care desi initial a fost notat cu 6, in urma recorectarii a reusit sa obtina 7,90. Cele mai multe contestatii au fost la invatatori, educatoare, limba franceza si limba engleza. Situatia nu a fost modificata semnificativ in urma contestatiilor. Odata cu afisarea rezultatelor finale sint 127 de note intre 5 si 7, comparativ cu cele 122 initial, si 93 de note sub 5, comparativ cu cele 104, cit erau initial. Dupa recorectare, cea mai mare nota este acum 9,50, obtinuta de Cristina Lungu, aspiranta la un post de educatoare. Pentru doi candidati, ghinionul a fost mare. Pentru ca la unul din subiectele rezolvate si-au scris numele real, cind de fapt, ar fi trebuit sa inventeze unul, comisia de evaluare a considerat greseala ca fiind un semn si le-a anulat lucrarile. Astfel, in sedinta publica de astazi, care va avea loc de la ora 9.00 la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, se vor lupta 81 de candidati pe cele 64 de posturi titularizabile. Cele mai multe sint pentru catedra de matematica (13), educatoare (10), invatatori (9), limba franceza (7), religie ortodoxa (5), limba engleza (4) si limba romana (2). La unele discipline insa, sint mai multe posturi titularizabile decit candidati. La matematica spre exemplu, pentru 13 posturi titularizabile se bat doar 3 candidati, iar la limba franceza, pentru cele 7 posturi scoase la concurs un sigur candidat a obtinut nota de trecere, dupa contestatii. Si pe catedra de educatie fizica si sport trei candidati se vor bate pe un singur post. La fel se va intimpla si pentru catedra de informatica, unde doi candidati sint in cursa pentru singurul post titularizabil. Pentru cei care nu vor reusi sa ocupe unul din cele 64 posturi din judet, mai exista o sansa. In perioada 27-28 iulie se va face repartizarea candidatilor ramasi nerepartizati in prima etapa, la nivel national. Asta inseamna ca candidatii cu note peste 7 pot opta pentru posturi titularizabile ramase neocupate si in alte judete. In plus, cei 127 de candidati care au obtinut note intre 5 si 7 au sanse de a obtine un post de profesor suplinitor. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 4 minute, 32 secunde
Probabil ca autorul acestui articol a terminat tot la Spiru Haret. Una e sa obtii nota la examenul de titularizare si alta este sa obtii un post de titular.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.