Educație

Profesorii titulari pot opta pentru posturi in alte judete

Gabriela Draghici
21 iul 2011 1724 vizualizări
Pentru cele 64 de posturi titularizabile din Vrancea se bat 75 de candidati cu note peste 7, de aceea unii vor putea sa isi aleaga un post si in alte judete u repartizarea judeteana are loc in sedinta publica vineri, iar cei care ramin pe dinafara la judet sint repartizati computerizat la nivel national in perioada 27-28 iulie

75 de profesori care au reusit sa obtina note peste 7 la concursul de titularizare de saptamina aceasta se inscriu in lupta pentru unul din cele 64 de posturi titularizabile puse la bataie de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Pentru cei care nu vor reusi sa obtina un loc, mai exista o sansa. Incepind cu acest an, repartizarea candidatilor cu note peste 7 pe posturile titularizabile se va face in doua etape. In prima etapa, cea a sedintei publice care se va desfasura vineri, de la 9.00, in sala de sedinte a ISJ, se va face repartizarea pe posturile titularizabile la nivel judetean. "Noutatea o reprezinta etapa a II-a, care se va tine in perioada 27-28 iulie, in care se va face repartizarea candidatilor la nivel national. Asta inseamna ca cei cu note peste 7, ramasi nerepartizati in prima etapa la nivelul judetului, pot opta pentru posturi titularizabile, ramase neocupate, in alte judete", ne-a spus Cristinel Stiru, inspector de resurse umane in cadrul ISJ. Lista cu posturile ramase neocupate la nivel national va fi postata pe site-ul Ministerului Educatiei. La examenul de titularizare din 19 iulie, din cei 303 candidati, doar 75 au reusit sa obtina note peste 7. Cele mai multe note au fost intre 5 si 7 - 122 la numar, cei care le-au obtinut putind ocupa un post de suplinitor. N-au lipsit notele "rusinii", cea mai mica nota fiind 1, obtinuta de doi candidati la disciplina religie ortodoxa, in vreme ce alti 102 au luat note sub 5. Cea mai mare nota a fost 9,35, obtinuta de o aspiranta la un post de educatoare/profesor in invatamintul prescolar.


79 de candidati si-au contestat notele


Dupa ce s-au trezit cu note ridicol de mici, 79 de candidati au depus contestatii. Cele mai multe au fost la invatatori (12), educatoare (10), limba franceza (10) si limba engleza (8). Astazi vor fi afisate rezultatele finale, iar miine va avea loc repartizarea in sedinta publica la ISJ. Pentru anul scolar 2011-2012, ISJ Vrancea a scos la concurs 64 de posturi titularizabile, cu patru mai multe fata de anul trecut. Cele mai multe sint pentru catedra de matematica (13), educatoare (10), invatatori (9), limba franceza (7), religie ortodoxa (5), limba engleza (4) si limba romana (2). La unele discipline insa, sint mai multe posturi titularizabile decit candidati. La limba franceza spre exemplu, desi sint 7 posturi scoase la concurs, nici unul dintre cei 15 care au sustinut examenul nu a reusit sa obtina nota 7. Si aspirantii la un post pentru catedra de matematica pot rasufla usurati. Desi exista 13 posturi titularizabile, din cei 20 de candidati, doar 3 au obtinut o nota peste 7. "Bataie" mare va fi in continuare pe catedra de educatie fizica si sport, unde trei candidati se vor bate pe un singur post. La fel se va intimpla si pentru catedra de informatica, unde doi candidati sint in cursa pentru singurul post titularizabil. (Gabriela DRAGHICI)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.