Educație

Scoala nr. 2 Marasesti da startul la reCreatia din vacanta

Gabriela Draghici
21 iul 2011 1967 vizualizări
Cistigatoare a unui grant de 15.000 lei, scoala deruleaza activitati extrascolare in vacanta

40 de elevi de la Scoala nr. 2 Marasesti vor petrece vacanta de vara la scoala, participind la proiectul "Scoala, familia care-mi lipseste". Unitatea scolara este singura din judet cistigatoare a unui grant in valoare de 15.000 de lei, in cadrul proiectului "Parteneriat pentru educatie. Granturi pentru scoli aflate in dificultate". Proiectul se numara printre cele100 finantate anul acesta, din peste 750 de scoli din tara care si-au depus proiectele, printre care si Scolile Racoasa, Chiojdeni, Movilita si Timboiesti din Vrancea. Proiectul Scolii nr. 2 se adreseaza copiilor cu parinti plecati in strainatate sau copiilor cu parinti someri. Noutatea o reprezinta faptul ca dupa ore elevii sint asteptati la masa. "Scoala a organizat in fiecare vacanta astfel de activitati, dar in acest an masa calda zilnica este de bun augur si in beneficiul copiilor", ne-a spus Otilia Gogu, presedinta comitetului de parinti al scolii. Echipa scolii are deja experienta unui proiect Phare care viza grupurile dezavantajate, iar in cadrul proiectului de anul acesta scoala va organiza si consultari cu tutorii legali pentru a discuta despre nevoile emotionale ale copiilor. "Ne incinta activitatile pe care le-au pregatit cei peste 20 de profesori care s-au oferit voluntar sa ne sprijinie in aceasta actiune", a mentionat Mirela Novetschi, directoarea unitatii. Proiectul continua pina pe 1 august si se va finaliza cu o excursie gratuita pentru copii. Grantul a fost oferit de Fundatia Centrul Educatia 2000A si finantat de Fundatia Soros Romania. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.