Educație

Info-Educatie

Gabriela Draghici
15 iul 2011 1116 vizualizări
Atelierul de stringere de fonduri al Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila Focul Viu in cadrul proiectului Fondurile din comunitate-parte a culturii organizationale , organizat de Zilele Focsaniului, si-a indeplinit scopul.

Asociatia "Focul Viu" participa la "Montaniada 2011"

Au fost strinsi 580 lei de la 100 de persoane, donatia medie fiind de 5 lei. La tombola organizata in cadrul atelierului au participat 30 de donatori, cistigatoare fiind Dana Cirjan din Focsani, care a primit betele de traking puse la bataie ca premiu. Voluntarii asociatiei, membri ai Clubului de Initiativa Comunitara IMPACT "Outland", au decis sa informeze autoritatile si cetatenii din Nistoresti cu privire la modalitatea de acordare a despagubirilor prevazute de Legea vinatorii in cazul in care animalele salbatice le ataca proprietatile. Totodata, campania de stringere de fonduri pentru prevenirea mutilarii ursilor a continuat in luna iunie, in Muntii Fagaras. Cei de la "Focul Viu" vor participa si la "Montaniada 2011", care are loc intre 14 si 17 iulie. (G. D.)


Bibliotecara Margareta Tatarus, trainer pentru o zi in capitala


La Centrul de Informare al Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Bucuresti a avut loc in urma cu doua zile un eveniment de mare insemnatate pentru bibliotecile din tara. 80 de bibliotecari din sapte judete au participat la workshop-ul "Lideri si inovatori in biblioteca publica: din experienta bibliotecarilor romani in SUA". Printre cei zece traineri care au sustinut prezentari s-a numarat si Margareta Tatarus, coordonatorul sectiei pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea. Prezentarile s-au centrat pe tema rolului si importanta bibliotecii, din perspectiva americana. "Ideea zilei a fost ca schimbarea sintem noi si ea trebuie produsa pentru ca membrii comunitatilor noastre sa beneficieze de serviciile pe care si le doresc si de care au nevoie. Si putem invata acest lucru de la cei mai buni, bibliotecarii americani", ne-a spus Margareta Tatarus. Aceasta a participat la un schimb de experienta organizat de Centrul Mortenson de la University of Illinois, cu finantare de la Fundatia Bill&Melinda Gates. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.