Educație

Peste 200 de dascali au spus pas concursului de titularizare

Gabriela Draghici
12 iul 2011 1428 vizualizări
543 de cadre didactice au mai ramas in cursa u probele practice au fost sustinute ieri

Cadrele didactice vrincene care tintesc la unul din cele 64 de posturi titularizabile pot rasufla usurate. Desi initial s-au inscris 770, nu mai putin de 227 de dascali isi pot lua adio de la concursul de titularizare de miercuri, 13 iulie. Asta pentru ca nu s-au prezentat la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) sa-si valideze fisele de inscriere la concurs. "Exista posibilitatea ca unii din absolventii din seria 2011 sa mai vina zilele acestea, insa trebuie sa aiba motive intemeiate. Oricum, numarul nu va mai fi modificat semnificativ", ne-a spus inspectorul general Stan Rogoz. Astfel, in cursa ramin 543 de cadre didactice, reducindu-se concurenta la 8 dascali pe un post titularizabil. Ieri, o parte din candidati au sustinut probele practice. Este vorba despre cei care doresc sa ocupe catedre de muzica la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu", dar si candidatii care solicita un post la Centrul Scolar pentru Educatia Incluziva "Elena Doamna", la clase de elevi cu deficiente de auz, care au sustinut o proba practica de comunicare in limbaj mimico-gestual. Au mai sustinut probe practice cei care vizeaza posturi la Palatul Copiilor Focsani sau Clubul Sportiv de Gimnastica Focsani. Examenul de miercuri se va sustine in doua centre de examen, Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". In topul preferintelor ramin in continuare posturile de educatori si invatatori, insa multi cauta sa se titularizeze si pe disciplinele de limba si literatura romana, matematica, educatie fizica sau limbi straine. La fel ca si anul trecut, candidatii la titularizare vor avea aplicat pe lucrare cite un cod unic, la fel ca produsele din magazine, astfel incit profesorul evaluator sa nu aiba acces la numele acestora. Lucrarile vor fi corectate de profesorii vrinceni, iar in salile de examen vor fi amplasate camere video de supraveghere, "imprumutate" de la examenul de Bacalaureat. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.